El servei de neteja viària incorpora un patinet elèctric per reduir el temps en els desplaçaments

El servei de neteja viària incorpora un patinet elèctric per reduir el temps en els desplaçaments

  • L’aparell, que disposa d’un contenidor per recollir la brossa i un sistema de neteja amb aigua a pressió, es posa en marxa com a prova pilot a Miami Platja, nucli on el personal operari ha de recórrer grans distàncies a peu

La regidoria de Residus, Neteja viària i Transició Energètica i Ecològica continua posant en marxa noves mesures per millorar el servei, en el marc de la campanya Reduir i Reciclar, tot és començar. En aquesta ocasió la millora està relacionada amb la neteja dels espais públics.

Així, a través de l’empresa pública Nostreserveis s’ha adquirit un patinet elèctric que s’utilitzarà per a la neteja de l’avinguda de Barcelona i dels parcs infantils de Miami Platja. L’objectiu és que el personal operari encarregat de la neteja dels parcs i altres reforços es pugui desplaçar més ràpidament per aquest nucli de població, que es caracteritza per tenir grans distàncies entre les diverses zones a netejar.

El nou aparell, que disposa d’un contenidor per recollir la brossa i un sistema de neteja amb una pistola d’aigua a pressió, es posa en marxa com una prova pilot per testejar el funcionament del nou sistema i determinar si la nova eina pot suposar un estalvi en el temps que els operaris necessitaven per desplaçar-se a peu entre els diversos punts i, per tant, esdevenir una millora en el servei.

Si els resultats són positius, no es descarta adquirir nous patinets, tenint en compte la gran extensió del terme municipal i l’elevat nombre de carrers, parcs i zones que requereixen d’aquest servei.

Altres accions per millorar i innovar en el servei

Recordem que en la presentació de la campanya Reduir i Reciclar, tot és començar, a més de demanar la coresponsabilitat i un esforç per part de la ciutadania, també es va informar que es posarien en marxa canvis i diverses innovacions en el sistema de recollida de residus.

En aquest sentit, els darrers mesos s’han dut a terme diverses accions encaminades a millorar el servei, com la prova pilot de recollida de la poda a la urbanització Sant Miquel, les accions per fomentar l’autocompostatge o les accions per incentivar la reducció de residus als centres educatius i als treballadors i treballadores municipals. A més, també en aquest col·lectiu s’han dut a terme diverses sessions formatives per establir millores en la recollida i neteja de residus, ja sigui als equipaments municipals com a la via pública.

Comparteix aquest article