Els programes Cafès amb l’alcalde i la Comissió de Recursos Humans Municipals reben el reconeixement de la FMC i la Fundació Pi i Sunyer

Els programes Cafès amb l’alcalde i la Comissió de Recursos Humans Municipals reben el reconeixement de la FMC i la Fundació Pi i Sunyer

  • L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, va rebre el reconeixement per aquestes dues actuacions que han estat reconegudes i recollides al Banc de Bones Pràctiques entre 2014 i 2018

 

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, va recollir aquest dijous al vespre a l’Auditori Axa de Barcelona de mans del president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, dos dels reconeixements que es van lliurar als ajuntaments catalans que han posat en marxa actuacions que han estat reconegudes i recollides al Banc de Bones Pràctiques (BBP) entre els anys 2014 i 2018.  En concret l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha obtingut la Certificació de Bona Pràctica pels programes ‘Cafès amb l’alcalde’ i per la ‘Comissió de Recursos Humans Municipals’.
L’acte, al qual hi van participar més de 450 experts i autoritats locals, va comptar amb la presència de Xavier Cadoret, vicepresident de la Mesa del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa; Roland Ries, alcalde d’Estrasburg; Jutta Gützkow, cap de la Divisió de Bon Govern al Consell d’Europa; Carlos Martínez, membre de la Comisión Ejecutiva de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), vicepresident del CMRE, vicepresident de CGLU i alcalde de Soria; Àngel Garcia Fontanet, president de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals; i Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar.

Els dos reconeixements

El BBP ha valorat aquesta proposta de participació ciutadana ‘Cafès amb l’alcade’ i el va incloure ja fa dos anys al seu catàleg pel fet de tractar-se d’una aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals. Des de la seva posada en marxa, el gener de 2016, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho ha realitzat una quinzena de trobades amb els veïns i veïnes del municipi.  Aquestes, que es realitzen en bars i cafeteries de Mont-roig i de Miami Platja, permeten tractar d’una forma distesa, propera i sense formalismes qüestions d’interès municipal, queixes o suggeriments amb els ciutadans. Les trobades, que són una forma d’incentivar la participació ciutadana i el rendiment de comptes, permeten alhora sondejar l’opinió pública municipal.

Aquesta va ser la segona iniciativa de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp que s’inclou al BBP. L’experiència  “Comissió de Recursos Humans Municipals. Selecció de personal amb participació ciutadana” també va ser seleccionada com a una Bona Pràctica i va entrar a formar part d’aquest catàleg. Recordem que la Comissió de Recursos Humans Municipals es va crear el setembre del 2015 per valorar les propostes relatives a recursos humans de l’Ajuntament, l’empresa pública municipal Nostreserveis i l’ens públic empresarial Nostraigua.

L’objectiu d’aquesta iniciativa pionera és fomentar la transparència de la selecció dels recursos humans i canalitzar la participació dels ciutadans i dels grups municipals de l’oposició en la presa de decisions d’aquesta matèria, com a mesures destinades a una millora global de la gestió pública municipal. Es tracta doncs, d’un mecanisme de prevenció saludable, diàfan i de foment del govern obert.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.

Comparteix aquest article