Emotiu inici de la Festa Major de Sant Josep

Emotiu inici de la Festa Major de Sant Josep

Pregó i presentació documental Festa Major Sant Josep 2015Més de 200 persones assisteixen al pregó i a la presentació del documental “Miami Platja revivim el nostre passat

El Pregó de Festa Major, a càrrec de la presidenta del Casal Sant Jaume, Milagros Fumaral, va servir per encetar, ahir al vespre, 4 dies plens d’activitats. La sala d’actes del Centre Polivalent va omplir-se de nombrosos veïns i veïnes que no van voler perdre’s l’inici de les festes de Sant Josep 2015. 

Seguidament es va projectar “Miami Platja, Revivim el nostre passat”, un documental que rememora el naixement i creixement d’aquest nucli costaner. Els assistents van poder somriure, però també van emocionar-se amb el relat dels orígens de Miami i la seva transformació al llarg del segle XX. 

Al documental hi ha participat Paquita Gou, Daniel Georges, José Romanós, Mª Glòria Escoté, Antonio López, Alícia Martí i Núria Esquius. Tots ells contribueixen a recopilar la memòria històrica del municipi. Els seus records i vivències permeten comprendre els processos socials que s’hi han donat i visualitzar la consciència cívica en el pas de les generacions. La veu d’aquestes persones, es complementa amb fotografies antigues de Miami que permeten conèixer-ne l’evolució. 

Es tracta d’un treball de recerca finançat pel consistori mont-rogenc i dut a terme per l’empresa www.enricmarti.com recentment instaŀlada a Miami.

Després de la projecció del documental els assitents van poder visitar l’exposició de pintura de d’Àgueda Ruiz, Caridad Ruiz, Judith Pérez i Mireia Almarcha. Un aperitiu va servir per donar per finalitzada la vetllada. 

Els actes de Festa Major, però, continúen les properes hores. Adjunt trobareu el programa d’activitats. També en els següents enllaços podreu veure íntegrament el documental “Miami Platja, revivim el nostre Passat” i les fotografies de l’acte de presentació. 

Imatge portada

2015_03_19_presentacio_documental_001.jpg

Comparteix aquest article