Es posa en marxa el programa Noves Oportunitats per a joves que no estudien ni treballen

Es posa en marxa el programa Noves Oportunitats per a joves que no estudien ni treballen

L’objectiu d’aquesta iniciativa del SOC, que ara s’oferirà al municipi, és aconseguir que aquests nois i noies retornin al sistema educatiu o trobin una sortida laboral

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha establert un acord de col·laboració amb les entitats sense ànim de lucre Intermedia i Formació i Treball, per portar el projecte “Centre de Noves Oportunitats per a joves” al municipi. L’objectiu és oferir un servei d’orientació personalitzat als nois i noies de 16 a 24 anys que no estudien ni treballen per tal que es formin o entrin al mercat laboral.

L’àrea d’Impuls Econòmic i Ocupació s’encarregarà de la gestió de les inscripcions, que ja estan obertes i es poden fer a l’Espai de Miami Platja, al telèfon 977 17 25 27 i a través de promocio@mont-roig.cat fins al 20 de setembre. L’Ajuntament cedeix també les instal·lacions necessàries per al desenvolupament d’accions d’orientació, tutorització i formació en competències bàsiques i transversals per part del Programa de Noves Oportunitats.

Mont-roig del Camp se suma així als diversos punts del territori que s’han adherit a aquesta iniciativa oferint atenció de proximitat i qualitat a aquests joves. L’accés a aquest programa és gratuït i neix del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a través del finançament del Fons Social Europeu (FSE) dins el pla de Garantia Juvenil.

Així mateix, els Centres de Noves Oportunitats estableixen la seva intervenció basant-se en diferents principis: desenvolupament integral del jove, innovació pedagògica, col·laboració amb les empreses i treball en xarxa. Al llarg del programa els participants recorreran el seu itinerari passant per diferents fases: una primera fase d’orientació per a la definició del projecte professional i vital. A continuació, el desenvolupament competencial professional i transversal que desenvoluparà tant la part formativa i professional com la resta d’àmbits personals (lleure, salut, relacions, etc.). I per últim, una fase de suport a l’escolarització/inserció laboral. Tot amb un acompanyament personalitzat i especialitzat.

Així doncs, les persones joves d’entre 16 i 24 anys que vulguin tenir una Nova Oportunitat ja poden adreçar-se a les oficines de l’Espai i formar part d’aquest programa.

Flyer Programa Noves Oportunitats

Comparteix aquest article