Excel·lent acollida de la Jornada Solidària a favor de la donació de medul·la òssia

Excel·lent acollida de la Jornada Solidària a favor de la donació de medul·la òssia

  • Prop d’un centenar de donacions de sang i una trentena de donacions de medul·la en un matí amb molt d’ambient a les activitats paral·leles a la cursa atlètica Crema Torrons

La Jornada Solidària a favor de la donació de medul·la òssia, que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp va organitzar aquest diumenge a la Platja Cristall de Miami Platja coincidint amb la segona cursa atlètica Crema Torrons, va ser un èxit de participants i també per les xifres de donacions assolides a les unitats mòbils del Banc de Sang i Teixits que s’hi van desplaçar. Finalment van ser 93 les persones que van donar sang i 29 els donants de medul·la òssia, una xifra considerada com a molt important pels organitzadors, ja que hi ha un dèficit important en aquests moments amb les reserves a tot Catalunya a un nivell molt baix.

 

Els organitzadors també van destacar el fet que 28 de les persones que van fer donació de sang ho van fer per primer cop i també van destacar la xifra tan important de donants de medul·la. “A Miami Platja la mitjana de donacions de sang és de 50 persones i la de donants de medul·la és pràcticament inexistent. Per aquest motiu cal valorar encara més les dades de donants d’aquest diumenge”, ha explicat Gloria Vargas, delegada a Miami Platja del Banc de Sang i Teixits, que ha afegit que tot i les previsions meteorològiques adverses, la ciutadania va respondre i per això es mostren disposats a organitzar l’any vinent una altra jornada solidària de característiques similars.

La Jornada Solidària, que també va recaptar fons que es lliuraran a la Fundació Josep Carreras, es va fer coincidint amb la segona edició de la cursa atlètica Crema Torrons, una competició que va reunir prop de 350 atletes que van participar en les curses de cinc quilòmetres, deu quilòmetres i les dues competicions infantils que van tenir lloc pel Passeig Marítim i pel Passeig Mediterrani de Miami Platja.

Paral·lelament a les curses, que es van desenvolupar amb normalitat, tot i les previsions de mal temps pel cap de setmana, hi va haver una sèrie d’actes com ara una sessió de ball zumba; una venda d’objectes de segona mà per part de l’associació Mitjanit de Miami Platja per recaptar fons per la Fundació Carreras; inflables pels més petits i servei de bar per tots els assistents que es van acostar a la Platja Cristall des de les 9h i fins prop de les 17h, quan va finalitzar la jornada.

La Jornada Solidària va comptar amb el suport de prop d’un centenar de voluntaris que van ajudar en el muntatge i el correcte funcionament de tota la jornada, i també la col·laboració de l’associació Mitjanit de Miami Platja, els Pallapupes i diverses empreses del municipi i d’altres localitats de la Costa Daurada. En els pròxims dies es farà el recompte final dels ingressos de la jornada i es lliurarà el xec amb els diners recaptats a la Fundació Josep Carreras.

 

Els guanyadors

D’altra banda, el guanyador de la cursa Crema Torrons en la categoria de 10 quilòmetres va ser l’atleta José Manuel Vieito, amb un temps de 33 minuts i 12 segons. En segona i tercera posició va entrar Mikel Besora i Luis García amb un temps de 33’ 17” i 34’ 36”, respectivament. En categoria femenina la guanyadora de la Crema Torrons va ser Meritxell Bonet, de Lleida, amb un temps de 41 minuts i 54 segons, seguida de l’atleta local Núria Florencio (43’ 43’’) i de l’andorrana Xènia Mourero (44’ 02”).

La victòria a la cursa de 5 quilòmetres va ser per Òscar Martínez Larios de Calafell amb un temps de 17’ 30’’, seguit d’Alejandro Renales, de Sant Carles de la Ràpita (18’ 05”) i Albert Roca, de Reus (19’ 10”). En categoria femenina, la victòria se la va endur la reusenca Isabel Jimenez (21’ 34”) seguida de Laura Pallejà de la Selva del Camp (22’ 45”) i la barcelonina Olga Martinez (22’ 50”). En total hi van participar en les dues curses 262 atletes. La matinal es va acabar amb dues curses de promoció per nens de 0 fins a 12 anys en la qual van córrer prop de setanta nens que es van endur una medalla i la felicitació del públic que els va animar durant tot el recorregut.

Comparteix aquest article