Formació i Treball recull prop de 24 tones de roba usada durant l’any 2022 a Mont-roig del Camp

Formació i Treball recull prop de 24 tones de roba usada durant l’any 2022 a Mont-roig del Camp

  • Imatge d’arxiu de 2 contenidors de Roba Amiga.

    La ciutadania ha col·laborat amb aquesta entitat dipositant la roba i els complements en els 10 contenidors que hi ha al municipi

La Fundació Formació i Treball ha recollit prop de 24 tones de roba usada a Mont-Roig del Camp durant l’any 2022 a través de 10 contenidors instal·lats al municipi per garantir la sostenibilitat mediambiental de Mont-roig del Camp. Així mateix, en el global de Catalunya, Formació i Treball ha processat 23.000 tones de roba i complements a les seves 5 plantes; especialment a la de Sant Esteve Sesrovires, la més gran i avançada del sud d’Europa. Part d’aquesta roba ha estat canalitzada mitjançant els més de 1.300 contenidors ubicats a més de 260 municipis gestionats per l’entitat. De nou aquestes xifres en positiu indiquen que cada vegada en major mesura la ciutadania té com a referent els contenidors de la Fundació, vinculat al projecte Roba Amiga, per realitzar donacions de roba i complements en bon estat que ja no utilitzen.

Cal dir que el 55% de la roba, la que està en millors condicions, es gestiona i es destina a la seva reutilització a través dels 136 punts de venda ètica per a tota Espanya. Es tracta d’espais de venda moderns i competitius que trenquen l’estigma del consum de la roba usada alhora que gestionen els Programes d’Entrega Social que també impulsa la Fundació.

Gràcies a la recollida de roba, es creen llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat. Durant el 2022, 399 persones van aconseguir una oportunitat laboral a la línia tèxtil de la Fundació, donant vida a la generació de llocs de feina sostenibles per al medi ambient.  Aquest projecte també permet posar marxa el programa solidari d’Entrega Social, un projecte de la Fundació en col·laboració amb diferents serveis socials municipals. Durant el 2022, la Fundació ha atès a més de 3.519 persones. Per últim, gràcies a la recollida de roba usada s’impulsa un impacte positiu mediambiental. Per cada 4 kg de residu tèxtil degudament gestionat estalviem aproximadament 2 kg d’emissions de CO2. Per tant, la producció responsable que promou Formació i Treball, dins el marc dels ODS de l’Agenda 2030, ha implicat un estalvi d’emissions de CO2 de més de 582.150 tones.

Comparteix aquest article