La campanya ‘Dona la llauna’ arriba a Mont-roig i a Miami Platja per col·laborar amb el reciclatge de l’alumini

La campanya ‘Dona la llauna’ arriba a Mont-roig i a Miami Platja per col·laborar amb el reciclatge de l’alumini

 • Compactadora de llaunes.

  Durant els mesos d’estiu s’han instal·lat 10 compactadores de llauna per animar a més usuaris a separar correctament aquest material

S’han instal·lat 10 compactadores de llaunes entre Mont-roig i Miami Platja per tal d’animar a més usuaris a separar correctament aquest material i afavorir l’economia circular mitjançant el seu reciclatge.

Aquestes compactadores que es reparteixen en bona part del territori català durant l’estiu formen part de la campanya Dona la llauna, que patrocina Estrella Damm.

Les llaunes es fabriquen a partir d’alumini, un metall que s’extreu d’un mineral anomenat bauxita mitjançant processos que requereixen el consum de grans quantitats d’aigua i energia. En canvi, el reciclatge d’alumini estalvia el 95% del cost energètic necessari per a produir alumini nou i es pot reciclar moltíssimes vegades. A més, gràcies a la compactació de les llaunes es redueix gairebé en un 80% el seu volum i, per tant, s’optimitza el seu transport reduint l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera.

Les compactadores estan ubicades en llocs estratègics amb força afluència de persones durant l’estiu:

 1. Accés del poliesportiu de Mont-roig
 2. Plaça Miramar
 3. Punta de la Pixerota
 4. Mont-roig Bahia
 5. Parc Lilí Álvarez
 6. La Ribera
 7. Aparcament de l’Estany Salat
 8. Mirador de la cala dels Penyals
 9. Pèrgola platja Cristall
 10. Punta del Riu

 

Comparteix aquest article