La pirata LLuna Roja tornarà a conquerir Miami Platja el proper 5 de setembre

La pirata LLuna Roja tornarà a conquerir Miami Platja el proper 5 de setembre

La V Festa Pirata, organitzada per l’Associació Lluna Roja, tindrà lloc a la base nàutica de la Platja Cristall

V Festa Pirata V Festa Pirata

Els clans pirates i la geganta Lluna Roja conqueriran Miami Platja per cinquè any consecutiu. La celebració, organitzada per l’Associació Lluna Roja, tindrà lloc el proper dissabte 5 de setembre al costat de la base nàutica de la Platja Cristall.

A partir de les 11 del matí i abans de l’arribada de la pirata Lluna Roja, els participants podran preparar el seu “kit pirata” i buscar el tresor amagat a l’Illa dels Pirates.

A la una del migdia començarà la cercavila de la Lluna Roja, els clans pirates i els seus timbalers pel passeig de la platja Cristall, fins arribar al campament pirata. Seguidament rebuda de la geganta Lluna Roja, emblema de la celebració, pregó i ball reverencial a càrrec dels clans pirates. A dos quarts de tres del migdia està previst que comenci el dinar de germanor.

A dos quarts de quatre de la tarda, els més petits podran continuar fent el kit pirata o participar de l’animació teatratilizada “Els pirates ens ataquen” a càrrec de la companyia “La Xarranca”. Paral·lelament, petits i grans podran gaudir de més de 45 jocs d’habilitat i enginy i del “Castell Vermell” on els participants podran crear autèntiques obres d’art relacionades amb el món marí i els pirates.

A les cinc de la tarda, batalla d’andròmines. Els clans pirates lluitaran a dins del mar per conquistar la bandera. Seguidament taller d’esgrima teatral a càrrec de la companyia “Contratac”. Tot seguit, taller de dansa del ventre.

A partir de dos quarts de 8 del vespre, la geganta Lluna Roja acompanyada dels pirates, i al ritme del seus timbalers i grallers, passejarà pels carrers més cèntrics de Miami Platja per conèixer els seus habitants. Un sopar servirà per acomiadar una jornada plena d’actes.

La Festa Pirata està basada en la llegenda de la Lluna Roja, una història que parla de les incursions pirates que assolaven el mar Mediterrani i els seus poblats, segles enrere. Segons està documentat, l’antic poblat de Miramar, avui en ruïnes, va ser en diverses ocasions un dels seus objectius.

La celebració va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de convertir-la en un element més de la cultura popular de Miami Platja. Des de llavors, cada any s’espera l’arribada de la pirata i s’organitzen múltiples activitats per donar-li la benvinguda. La festa està organitzada per l’Associació Lluna Roja i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i diversos comerços i entitats locals. 

Imatge portada

11041440_980968858637780_4465408976628631226_o.jpg

Comparteix aquest article