La Policia Local de Mont-roig del Camp participa en una campanya de trànsit amb controls d’alcoholèmies i drogues

La Policia Local de Mont-roig del Camp participa en una campanya de trànsit amb controls d’alcoholèmies i drogues

  • Imatge d’un control d’avui de la Policia Local a Miami Platja.

    Des d’avui i fins al 23 de desembre es duran a terme controls a diversos punts del municipi per tal d’identificar els conductors que circulen sota els efectes de l’alcohol o de substàncies estupefaents. 

  • La Policia Local recorda que l’única taxa segura d’alcohol és la 0’0% si s’ha de conduir qualsevol classe de vehicle, i també es demana no pujar a cap vehicle si el conductor ha consumit alcohol o drogues.

Del 16 al 23 de desembre del 2021 es realitzarà una nova campanya de control i vigilància del trànsit a càrrec dels efectius de la Policia Local. En aquest cas, serà una campanya coordinada pels Mossos d’Esquadra en què es controlarà la conducció sota els efectes de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents.

Aquesta campanya s’emmarca en una campanya que tant en l’àmbit  estatal, la DGT, com en l’àmbit autonòmic, el Servei Català de Trànsit, realitzen aquests dies coincidint amb l’increment de desplaçaments i de reunions socials tot just abans de les festes de Nadal.

Igual que la DGT, des de la Policia Local de Mont-roig del Camp, es recorda que l’única taxa d’alcohol segura és la 0,0%, ja que encara amb taxes d’alcoholèmia dins dels límits permesos, el risc de patir un accident es veu incrementat.

A més, la reforma de la Llei de Trànsit i Seguretat Viària aprovada aquest mes de desembre al Congrés ja introdueix la taxa de 0,0% en alcoholèmies per als conductors novells, fet que entrarà en vigor al març del pròxim any 2022.

Des de la Policia Local es recorda també la importància d’evitar pujar a cap vehicle en el qual el conductor hagi consumit alcohol o altres substàncies. Així mateix, es recorda que tots els conductors de qualsevol mena de vehicles, inclosos els vehicles de mobilitat personal, estan obligats a sotmetre’s a les proves de detecció d’alcohol i drogues i que poden ser igualment sancionats.

Taxes permeses

Les taxes màximes permeses d’alcohol en aire expirat son de 0.25 mg/l per als conductors en general i de 0,15 mg/l per als conductors novells i professionals. Pel que fa al tema de substàncies estupefaents, està prohibida la conducció de cap classe de vehicle amb presència de drogues a l’organisme, així que no hi ha una taxa concreta, només amb la detecció d’aquestes substàncies a l’organisme ja comporta una sanció econòmica.

Comparteix aquest article