La programació cultural del primer semestre del 2019 portarà una dotzena de propostes per gaudir de les arts escèniques al municipi

La programació cultural del primer semestre del 2019 portarà una dotzena de propostes per gaudir de les arts escèniques al municipi

  • L’espectacle de màgia amb Melanie, el concert del cantautor Fito Luri, un espectacle de la companyia Passabarret o una obra per a nadons, entre les propostes destacades
  • La iniciativa tornarà a portar a l’alumnat de 5è i 6è de les tres escoles del municipi al teatre

L’espectacle de màgia de Melanie, una de les promeses del món de l’il·lusionisme, enceta aquest dissabte, la nova programació cultural de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. La regidoria de Cultura ha preparat fins a 12 propostes per gaudir de la música, el teatre, la màgia, el circ o l’humor durant el primer semestre del 2019.

Es tracta d’una programació pensada per a tots els públics, que inclou des d’un concert amb el cantautor reusenc Fito Luri o un espectacle de circ de la companyia Passabarret, fins a una proposta teatral per a nadons. A més, també es torna a programar una sessió de teatre per a les escoles, per tal de fomentar la cultura teatral entre els nens i nenes del municipi.

La programació per a la temporada d’hivern-primavera s’inicia amb l’espectacle Enchantée, de la jove Melanie, que posarà sobre l’escenari tot el seu talent femení en una funció dirigida pel conegut mag Lari. Serà aquest dissabte 9 de febrer, a les 7 de la tarda al Centre Polivalent de Miami Platja.

Programació al renovat Centre Cultural Església Vella

El Centre Cultural Església Vella (CCEV) de Mont-roig acollirà 3 de les propostes d’aquest semestre. La primera serà l’espectacle de titelles Pau. La vida de Pau Casals, a càrrec de Forani Teatre. Es tracta d’una de les obres més aplaudides d’aquesta companyia, que ha estat present en diferents festivals i mostres. Destaquen per haver rebut, precisament, els Premis Butaca 2012  per aquest espectacle Pau. La vida de Pau Casals, que portaran a Mont-roig el 16 de febrer a les 7 de la tarda.

Una altra proposta ben especial que acollirà el CCEV, és Baby Esfèric. Es tracta d’una representació singular que tindrà lloc el 6 d’abril a les 6 de la tarda i que està pensada per atrapar als infants dels 6 mesos a 3 anys, a través de divertides i sensibles històries sobre la màgia del planeta Terra.

El concert de Fito Luri, el 7 d’abril, és una altra de les propostes destacades d’aquesta programació, que també tindrà lloc al CCEV. El cantautor reusenc presentarà el seu nou disc Cru, amb una onzena de cançons de caràcter introspectiu, acompanyat de Pau Romero.

Foment del teatre a les escoles

Una de les iniciatives que ja s’ha dut a terme en altres ocasions i que es torna a programar és l’escola va al teatre. Una sessió teatral exclusiva per als alumnes de 5è i 6è de les tres escoles del municipi, Mare de Déu de la Roca, Marcel·lí Esquius i Joan Miró, que tindrà lloc el 21 de març al Centre Polivalent de Miami Platja.

Espectacles infantils, però també per adults

Els espectacles per adults també tenen lloc en aquesta programació. Es tracta de l’espectacle musical i de monòlegs Seven Swing Cabaret amb Maria Bravo, al teatre del Polivalent el 23 de març i Impro Acatomba show, un espectacle d’humor 100% improvisat on el públic decideix i participa en el show en tot moment. Serà el 13 d’abril a les 8 del vespre també al Teatre del Polivalent de Miami Platja.

Per la Diada de Sant Jordi, a més de les tradicionals parades de llibres i roses, així com la participació de diverses entitats locals, s’han programat dos espectacles d’animació infantil, que combinen jocs i danses. D’una banda, davant del Centre Polivalent de Miami Platja, a les 6 de la tarda de la mà de la companyia Farsa de Farsants i de l’altra, a l’aparcament de la Casa de Cultura, a les 18 h també, en aquest cas a càrrec de la companyia Set de so.

Ja al mes de juny, la companyia Passabarret portarà el seu espectacle Rodolfo i Rita al Centre Polivalent de Miami Platja, el dia 1 de juny. Acrobàcia, il·lusionisme, malabars, humor i molt més en una funció familiar, de pallassos i circ. També el mes de juny, dissabte dia 8, les Coves del Roure de Costa Zèfir, seran escenari, per quart any consecutiu, d’un espectacle d’animació infantil i d’un concert de música a la fresca.

La programació del primer semestre finalitzarà el 28 de juny, al nucli antic de Mont-roig amb el Liceu a la fresca. En aquesta ocasió es retransmetrà en directe l’òpera La Tosca des del gran teatre del Liceu. Una iniciativa que té l’objectiu de difondre la música i l’òpera a tota la població ampliant així la cultura operístic​a.

Tots els espectacles són gratuïts. Les sessions al Centre Cultural Església Vella tenen un aforament limitat a 100 persones.

Consulta aquí tot el programa.

Comparteix aquest article