La Ruta del Paisatge dels Genis per Setmana Santa

La Ruta del Paisatge dels Genis per Setmana Santa

Els municipis que formen part de la Ruta del Paisatge dels Genis, Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan, compten amb un gran nombre d’activitats especials per viure i descobrir durant la Setmana Santa els indrets i els paisatges que van inspirar a quatre Genis universals: Gaudí, Miró, Casals i Picasso, respectivament.

Mont-roig i MiróCentre Miró

El Centre Miró es podrà visitar dimecres 1 i dijous 2, de 10 a 13h i de 16 a 19h, dissabte 4, de 10 a 14h i de 16 a 19h i divendres 3, diumenge 5 i dilluns 6, de 10 a 14h. La visita es pot completar amb l’itinerari Miró, en el que destaca l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, que disposa de bar-restaurant. L’horari de visites és de 9 a 18h.

Per realitzar la visita amb guiatge, el dissabte 4 d’abril s’ha programat una visita de descoberta de Mont-roig, des de les 10 fins a les 13.30h, que inclou el nucli antic, el Centre Miró i  l’ermita de la Mare de Déu de la Roca. Cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme.

Per a les famílies, hi haurà jocs infantils a la Platja Cristall el dissabte dia 4 a la tarda i castells inflables el diumenge 5 al matí.

Els més actius poden gaudir amb excursions en BTT o les noves rutes de senderisme senyalitzades, entre les que hi ha la ruta “Joan Miró, inspirat en Mont-roig”.

Miró i Mont-roig: Mapa de la Ruta del Paisatge dels Genis

Gaudí i Reus

Reus amplia els horaris de les visites al Pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata, un projecte de Lluís Domènech i Montaner que va marcar l’inici de la brillant etapa modernista de la ciutat, entre el 31 de març i el 4 d’abril. A més dels dissabtes, el pavelló es podrà visitar dimarts 31, dimecres 1 i dijous 2, de 16 a 18h. Dissabte 4 d’abril es podrà visitar matí i tarda. La visita es realitza per lliure.

Pel que fa al Gaudí Centre, el centre d’interpretació que permet entendre les claus de l’arquitectura d’Antoni Gaudí, es podrà visitar de 10 a 14h i de 16 a 19h excepte el divendres 3 d’abril, el diumenge 5 i el dilluns 6, que estarà obert d’11 a 14h. 

La Casa Navàs també incrementa les visites guiades, així es podrà visitar el 31 de març, 1, 2 i 4 d’abril a les 10.30h, 11.30h i 12.30 h. Per gaudir de les visites cal fer reserva prèvia a l’oficina de turisme del Gaudí Centre Reus.

A més, la ciutat disposa de la ruta Gaudí & Reus i d’una gran oferta comercial i gastronòmica, entre la que destaca el popular vermut de Reus.

Gaudí i Reus: Mapa de la Ruta del Paisatge dels Genis

Pau Casals i el Vendrell
Al Vendrell, la Vil·la Museu Pau Casals recupera l’atmosfera familiar de la casa d’estiueig del geni en els seus millors temps i apropa els visitants a la intensa vida de Pau Casals. Es podrà visitar de dimarts a dijous de 10 a 14h i de 16 a 18h, el dissabte 4 de 10 a 14h i de 16 a 19h, i el divendres 3 i el diumenge 5 de 10 a 14h. Dilluns tancat.

Davant es troba l’Auditori Pau Casals que, dissabte 4 d’abril a les 22.00h, ofereix el concert Els fruits saborosos, amb Vicens Martín, Dream Big Band & Gemma Abrié.

La visita al nucli antic del Vendrell és imprescindible per descobrir l’infant Casals. Cal visitar la seva Casa Nadiua i l’església, on es troba l’orgue barroc que va començar a tocar als nous anys.

La Casa Nadiua mostra l’ambient en què vivia la família Casals al segle XIX i els instruments que van marcar l’inici de la carrera musical del Mestre. Es podrà visitar de dimarts 31 de març a dijous 2 d’abril de 10 a 14h i de 17 a 19h, el dissabte d’11 a 14h i de 17 a 20h, i el divendres i diumenge d’11 a 14h. Dilluns tancat.

A més, es pot participar a la sortida especial de marxa nòrdica programada per al diumenge 4 d’abril, amb sortida a les 9h des del Riuet de Coma-ruga. Cal inscriure’s al Patronat Municipal de Turisme del Vendrell.

Per arrodonir la jornada i captar l’essència dels paisatges i de la gastronomia d’aquesta terra amb caràcter, es recomana la visita als cellers familiars on tastar els vins amb denominació d’origen Penedès. Cellers visitables i membres de la Ruta: Cellers Avgvstvs i Jané Ventura.

Pau Casals i el Vendrell: Mapa de la Ruta del Paisatge dels Genis

Picasso i Horta

El Centre Picasso mostra la reproducció facsímil de tota l’obra que Picasso va crear i amb la qual va immortalitzar els paisatges del poble on va viure importants experiències vitals. Es podrà visitar fins al diumenge 5 d’abril d’11 a 14h i de 17 a 20, i el dilluns 6 d’abril d’11 a 14h. 

S’han programat també visites guiades al convent de Sant Salvador fins al diumenge 5 d’abril de les 11 a les 14h i de les 16 a les 19h, i al nucli antic i museus des del diumenge 29 de març fins al dissabte 4 d’abril de les 11 a les 13h.  Cal reserva prèvia a l’oficina de turisme.

D’altra banda, el divendres 3 i el diumenge 5 d’abril, se celebraran concerts al Convent de Sant Salvador de flauta i jazz a càrrec de Kristina Liderman i Jang Agut, respectivament. I el dissabte 4 s’ha programat el concert “Cantos del corazón” de Joan Miró i Tara Walash a l’esglèsia de Sant Joan Baptista.

A més, amb els codis QR instal·lats a Horta de Sant Joan, es poden conèixer els indrets picassians així com altres espais del nucli històric del poble, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. 

Durant tota la Setmana Santa es podrà gaudir a l’Ecomuseu dels Ports de l’exposició de gravats “La vida es sueño de Salvador Dalí”.

Els amants del turisme actiu poden admirar la muntanya de Santa Bàrbara, referent en l’obra de Picasso, recorrent la Via Verda en bicicleta, o descobrir  la cova on dormia Picasso en la seva estada al Parc Natural dels Ports amb la ruta de senderisme “Cova de Picasso”. 

No es pot perdre, la fantàstica producció d’oli i vi de la comarca, amb denominació d’origen Terra Alta.

Picasso i Horta de Sant Joan: Mapa de la Ruta del Paisatge dels Genis

Aquestes activitats se sumen a l’oferta d’experiències de la Ruta del Paisatge dels Genis que es pot consultar, per organitzar la visita, al web a l’apartat què fer, on menjar i on dormir, on es troben les promocions dels centres culturals i dels establiments col·laboradors (restaurants, hotels, guiatges, serveis). 

Imatge portada

5_-_mont-roig_-_img_0414.jpg

Emails enviats
Dissabte 18 de Abril del 2015 a les 01:04 – jmsalaiglesias@gmail.com, jmsalai@hotmail.com

Comparteix aquest article