L’Ajuntament adjudica el servei de càmeres de seguretat i vigilància del municipi

L’Ajuntament adjudica el servei de càmeres de seguretat i vigilància del municipi

  • Aquesta setmana s’han revisat els 14 punts on s’instal·laran les càmeres, que permetran registrar totes les entrades i sortides de vehicles del municipi i reforçar la tasca de la Policia Local augmentant la seva eficàcia en la resolució de fets delictius

L’Ajuntament i l’empresa adjudicatària ja han iniciat les tasques prèvies a la instal·lació de les càmeres

El regidor de Seguretat, Vicente Pérez, juntament amb membres de la Policia Local, Nostreserveis i representants de l’empresa adjudicatària, han revisat, aquesta setmana, els diversos punts del municipi on s’instal·laran les càmeres de seguretat. Precisament, aquest mateix mes d’octubre, l’Ajuntament ha adjudicat el subministrament, instal·lació, legalització i manteniment d’un nou sistema de seguretat de càmeres a Security Systems SL per un import de 126.231 € (sense IVA).

El nou sistema, que està previst que entri en funcionament abans de finals d’any, està format per 13 càmeres lectores de plaques de matrícula i una càmera d’ambient, que estaran repartides per diversos punts estratègics. Un cop entrin en funcionament quedaran registrats a les bases de dades tots el vehicles que entrin i surtin del municipi des de qualsevol punt d’accés a la localitat.

Aquest sistema de videovigilància permetrà incrementar la eficàcia de la policia Local en la resolució de fets delictius, aprofitant alhora, els avantatges de les noves tecnologies. I és que aquesta informació facilitarà la tasca dels cossos i forces de seguretat en la resolució de robatoris, furts o altres delictes. Així mateix s’incrementa la sensació de seguretat i es redueixen els fets incívics i delictius. De fet, està demostrat que la instal·lació de càmeres redueix els delictes ( en altres localitats fins a un 70% dels robatoris).

Altres funcions

Per altra banda, amb la implantació de les càmeres s’obtindran dades  que es podran utilitzar en àmbits com el turisme o la contaminació dels vehicles, entre d’altres. Així doncs, en base a la identificació de les matricules dels vehicles i mitjançant càlculs algorítmics que ofereix el software del sistema es podran extreure dades relatives a les nacionalitats, durada de les pernoctacions o estades al municipi. Aquestes també podran ser utilitzades per fer anàlisis més complets pel que fa al perfil dels visitants del municipi i les seves preferències.

Comparteix aquest article