L’Ajuntament anima als centres educatius del municipi a implicar-se en la campanya “Reduir i Reciclar, tot és començar”

L’Ajuntament anima als centres educatius del municipi a implicar-se en la campanya “Reduir i Reciclar, tot és començar”

  • El consistori distribuirà material sostenible a les escoles, instituts i llars d’infants per conscienciar a l’alumnat sobre la prevenció de residus

L’Ajuntament repartirà material sostenible a tot l’alumnat per conscienciar-los de la importància de prevenir els residus.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp continua endavant amb les accions per millorar la gestió dels residus municipals i demanant la coresponsabilitat de tots els actors implicats, entre ells, la comunitat educativa.

És per això que, en el marc de la campanya “Reduir i Reciclar, tot és començar” (https://reduirireciclar.mont-roig.cat/), que es va iniciar al novembre de 2020 des de la Regidoria de Residus, Neteja Viària i Transició Energètica i Ecològica, amb el suport del Pla de Barris, el consistori s’ha posat en contacte amb els centres educatius del municipi per fer-los partícips de la importància de reduir els residus que es generen de forma diària i augmentar els nivells de recollida selectiva i reciclatge.

En aquest sentit, la primera de les accions que es portaran a terme és la distribució d’obsequis sostenibles a l’alumnat de les escoles, instituts i llars d’infants, que ajudin a minimitzar la generació de residus en l’àmbit escolar. Per això cada alumne rebrà, en funció de la seva edat:

  • Bosseta de cotó reciclat: per portar l’esmorzar i reutilitzar-la cada dia, evitant l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús.
  • Ampolla reutilitzable d’alumini: per eliminar la utilització d’elements de plàstic d’un sol ús com ampolles o gots de plàstic.
  • Llapis de llavors de camamilla i fet a partir de materials reciclats: per tancar el cicle, ja que si s’afina la punta es poden plantar els encenalls i fer créixer una planteta de camamilla.
  • Llibreta de cartró i paper reciclats: per prendre notes evitant els costos ambientals i socials de l’ús del paper verge.
  • Motxilla de cotó reciclat: per reutilitzar-la tant a l’escola com fora, evitant l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús.

Properament, a més, es realitzaran xerrades informatives dirigides al professorat dels centres on, dins el context de la gestió dels residus, se’ls facilitaran eines pràctiques per aplicar al dia a dia i per treballar amb l’alumnat.

Comparteix aquest article