L’Ajuntament aprova un programa de natació per a infants

L’Ajuntament aprova un programa de natació per a infants

inici-curs-mare-de-deu-de-la-rocaMés de 1.500 nens i nenes han tornat als centres educatius del municipi aquesta setmana

Els alumnes de 3r curs d’Educació Primària Obligatòria de les escoles Mare de Déu de la Roca, Joan Miró i Marcel·lí Esquius participaran el programa “Aprendre a nedar”. L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquesta setmana finançar el 100% d’aquest projecte per tal de facilitar l’aprenentatge de la natació entre els infants del municipi.

L’activitat de natació es realitzarà dins l’horari lectiu, incorporant-la en el currículum d’Educació Física. Les classes es realitzaran a la piscina coberta de l’Hospitalet de l’Infant.

Aquesta és la principal novetat del nou curs escolar que ha començat aquest dilluns amb més de 1.500 alumnes al municipi.

Un total de 980 nens i nenes han tornat a les escoles Mare de Déu de la Roca, Joan Miró i Marcel·lí Esquius, els centres educatius del municipi que imparteixen el 2n cicle d’Educació Infantil (P-3, P-4 i P-5) i Educació Primària Obligatòria, atenent infants en edats compreses entre els 3 anys i els 12 anys. Per 86 d’aquests nens i nenes, dilluns va ser el primer dia d’escola. Són els alumnes de P3 que aquesta setmana han iniciat la seva etapa escolar al municipi.

També les llars d’infants han tornat a l’activitat, amb 61 nens i nenes a la mare de Déu de la Roca i 66 a la Petete. De moment, als dos centres encara hi queden places vacants per poder admetre infants al llarg del curs.

Finalment a l’Institut Antoni Ballester més de 400 joves han començat l’Educació Secundària Obligatòria, batxillerat, el Programa de Transició al Treball d’Auxiliar en vivers i jardins i el Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística.

D’altra banda, l’Ajuntament ha dut a terme durant l’estiu diverses obres de millora dels centres educatius per tal de deixar-los a punt per l’inici del curs escolar. Una de les reformes més destacades ha estat l’adequació d’una aula de l’Escola Mare de Déu de la Roca per infants amb necessitats educatives especials.  La Generalitat ha assignat a aquest centre una Unitat de Suport d’Educació Especial (USEE) i l’escola no disposava d’un espai per poder atendre aquests nens i nenes.

Comparteix aquest article