El Ple de l’Ajuntament aprova el Reglament Orgànic Municipal (ROM)

El Ple de l’Ajuntament aprova el Reglament Orgànic Municipal (ROM)

  • El plenari ha acceptat l’acte de renúncia del regidor Manuel Andreu Ruiz a qui s’ha volgut agrair els anys de servei i dedicació al municipi
  • Es dóna llum verda a 3 mocions presentades pels grups municipals de Ciutadans, CIU i PSC
Votació ROM sessió plenària 9 de març de 2016

Moment de la votació ROM. Sessió plenària 9 de març de 2016

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres al migdia, ha aprovat, de forma inicial, el Reglament Orgànic Municipal (ROM) que, entre d’altres aspectes, regularà el funcionament de les sessions plenàries i els òrgans de representació, així com els drets dels regidors.

Es tracta d’una aprovació inicial que ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern i el grup municipal de Ciutadans. S’obre ara un període d’exposició pública de 30 dies en què es poden presentar al·legacions, abans que es dugui a terme l’aprovació definitiva.

En el torn de rèpliques, els grups a la oposició han mostrat el seu malestar pel fet que les al·legacions i esmenes que han presentat al document no s’hagin acceptat. En aquest sentit, el grup municipal d’ERC s’ha queixat que no se’ls té en compte en les decisions importants, malgrat que el govern municipal parli de transparència i participació. L’alcalde Fran Morancho ha puntualitzat que el fet de no acceptar les propostes no té a veure amb la transparència i la comunicació, aspectes pels quals es vetlla, sinó en una qüestió de punts de vista diferents a l’hora de governar.

Per la seva banda, el grup municipal de CIU ha destacat una falta de debat en les propostes presentades per poder, així, arribar a un consens. En aquest sentit Morancho ha dit que els grups tenen les juntes de portaveus per posar damunt de la taula els temes que vulguin dialogar.

El grup municipal de la FIC ha justificat l’abstenció remarcant que “és el ROM que l’equip de govern considera que li va bé” i el grup municipal de Ciutadans ha argumentat el vot positiu pel fet d’entendre que es tracta d’un document viu.

La sessió plenària també ha servit per aprovar la modificació del règim de dedicació de dos regidors que passen de retribució per assistència a dedicació parcial del 65%. L’equip de govern ha explicat que aquest canvi no influeix en el pressupost degut a que la percepció econòmica final és equivalent.

El plenari també ha acceptat la renúncia al càrrec de regidor presentada per Manuel Andreu Ruiz, del grup municipal de CIU, a qui s’ha volgut agrair el temps dedicat i el servei prestat al municipi.

S’aproven 3 mocions

En el torn de mocions s’ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup municipal de Ciutadans per reclamar el deute que el govern de la Generalitat té amb l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. S’ha donat llum verda també a la moció del grup municipal de CIU en què es sol·licita a la Generalitat el registre habitatges buits del municipi per destinar-los a lloguer social. La tercera moció que ha quedat aprovada és la que ha presentat el grup municipal del PSC sobre l’ampliació del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-Seca Salou.

D’altra banda ha quedat damunt la taula, una moció de CIU per modificar el fraccionament d’impostos. Una proposta que ja ha estat sol·licitada però que, tal i com ha assegurat el govern, per una qüestió tècnica de BASE, de moment, no és factible.

El plenari ha finalitzat amb un acte de reconeixement a la treballadora Angelina Rovira que s’ha jubilat després de 27 anys de servei a l’Ajuntament.

Comparteix aquest article