L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, amb la commemoració del Dia per l’Alliberament LGBTIQ+

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, amb la commemoració del Dia per l’Alliberament LGBTIQ+

  • Cartell 2022.

    El dia 28 de juny es llegirà el manifest institucional, però també hi haurà activitats prèvies i posteriors a les biblioteques i a la festa major de Sant Jaume i de Sant Miquel

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’ha adherit un  any més a la celebració del dia 28 de juny, Dia Internacional per l’Alliberament LGBTIQ+, amb diversos actes. Aquest dia es commemora en record del 28 de juny de 1969, quan, en un petit bar de Nova York, per primer cop, persones transsexuals i homosexuals van dir prou a la discriminació a la que havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGBTIQ+.

Per commemorar aquest dia i per impulsar unes polítiques públiques que fomentin la llibertat afectiva i sexual de totes les persones, amb independència del seu gènere, identitat o orientació afectiva o sexual, l’Ajuntament ha programat un seguit d’activitats, com la proposta infantil Contes sense històries els dies 21 i 30 de juny a les 18 h a les biblioteques municipals i dues propostes d’espectacles per adults que es portaran a terme en el marc de la festa major de Sant Jaume a Miami Platja i de la Festa Major de Sant Miquel a Mont-roig.

A més a més d’aquestes activitats reivindicatives, el mateix dia 28 de juny es llegiran el manifest institucional davant de les Oficines Municipals de Miami Platja a les 12 h i de les de Mont-roig a les 13 h.

Campanya ORGULLosament LGTBIQ+

Amb l’objectiu de donar visibilitat a la lluita del col·lectiu LGBTIQ i de la diversitat afectiva i sexual que representa la nostra societat avui en dia s’ha dissenyat la campanya ORGULLosament LGBTIQ+. La campanya reivindicativa i inclusiva, que consta de cinc imatges amb cinc eslògans, es farà visible en diversos espais del municipi coincidint amb esdeveniments culturals, esportius i festius o de les entitats municipals.

Des del Departament de Polítiques d’Igualtat i de les Dones també s’impulsarà la formació de tot el personal de l’Ajuntament i de les empreses municipals, Nostraigua i Nostreserveis, perquè coneguin el Protocol d’actuació per tractar la discriminació LGTBIQ+ en l’administració pública, protocol de la Generalitat de Catalunya per donar compliment a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

 

 

Comparteix aquest article