L’Ajuntament de Mont-roig del Camp aprova un pressupost de 27 milions d’euros per al 2020

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp aprova un pressupost de 27 milions d’euros per al 2020

• Aquest pressupost contempla l’arrencada de les accions incloses en el Pla Estratègic de Municipi 2020-2030
• La inversió prevista suposa un important increment respecte a l’any anterior i se situa en 2,4 milions d’euros, destacant l’aposta per la transició energètica i la finalització del projecte del Pla de Barris

Sessió plenària extraordinària en què s’han aprovat els pressupostos per al 2020.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest divendres, en sessió plenària extraordinària, el Pressupost Municipal per a l’exercici del 2020. El pressupost consolidat, incorporant els comptes del mateix Ajuntament i les Entitats Públiques Empresarials Nostreserveis i Nostraigua, ascendeix als 27,07 milions d’euros. Amb relació als comptes només de l’Ajuntament, aquests ascendeixen a 23,64 milions d’euros, el que suposa un 15% més que l’any passat. Pel que fa a les inversions aquestes són de 2,4 milions d’euros, set vegades més que les inversions de l’últim exercici.

Els comptes s’han aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i Impulso Mont-roig Miami) i Ciutadans, l’abstenció d’ERC-MES-AM i Ara Verds per Més i els vots en contra de Junts per Mont-roig-Miami.
Destaca d’aquest pressupost que es posa fil a l’agulla en el compliment del Pla Estratègic de Municipi 2020-2030. Amb aquests comptes, i amb els recursos humans propis de l’Ajuntament, s’executaran o es donarà inici a la meitat de les 109 accions previstes en el Pla que es va elaborar amb la participació de la ciutadania i va ser aprovat el passat mandat amb el suport de pràcticament tot el consistori.

Estabilitat pressupostària

Es tracta d’un pressupost continuista que respon a criteris d’equilibri i compleix totes les exigències legals en matèria d’estabilitat i sostenibilitat financera. Al mateix temps, suposa un increment important en l’apartat d’inversions respecte al pressupost de l’any passat, arribant als 2,4 milions, prop de 7 vegades més que en l’últim exercici i recuperant alhora les dades inversores dels darrers anys abans del descens de l’exercici del 2019. Aquesta pujada de la inversió prevista és conseqüència en part de l’increment en un 15% dels ingressos per un repunt en les llicències d’obres extraordinàries.

Les àrees de despesa que s’incrementen més són, sobretot, Pla de Barris, que enceta el seu darrer any amb voluntat d’executar el màxim de projectes pendents; Turisme, Camins i Medi Ambient, i la gestió d’escombraries i neteja viària, coincidint amb la voluntat de millora i renovació del servei. El capítol de personal i el Fons de Contingència (ubicat a Òrgans de Govern) també suposen un increment important per tal de reforçar els recursos humans municipals.
A més, el pressupost contempla una redistribució de despesa social a algunes àrees que absorbiran l’alça de les polítiques de protecció social: es preveu el reforç de personal adscrit a l’àrea de les persones, a la vegada que s’incrementa el finançament de projectes socials en el marc del Pla de Barris.

Detall de les inversions municipals

Les inversions més importants que contempla el pressupost, una gran part finançades per altres administracions, són la dotació d’autoconsum energètic als edificis municipals mitjançant plaques fotovoltaiques que ascendeix a 994.000 euros, finançats en part per l’IDAE. Aquesta inversió afavorirà la reducció del consum energètic dels edificis municipals i està previst que en sis anys s’amortitzi la inversió inicial. El pressupost contempla la construcció d’una nova oficina de turisme (308.000 euros), finançada en part pel Ministeri de Turisme; uns nous vestidors i millores a la zona esportiva de Mont-roig (230.000 euros), i les inversions previstes en el marc del Pla de Barris, especialment l’eliminació de barreres arquitectòniques a l’àmbit, la construcció de carrils bici i altres millores que superen els 500.000 euros en el seu conjunt.

Entitats municipals

Pel que fa al pressupost de les dues entitats públiques municipals, el de Nostreserveis, que és de 4.256.933’88 €, s’incrementa en un 14%, mentre que Nostraigua, xifrat en 3.081.391 € té una davallada del 32%.

Consulta en aquest enllaç el detall del pressupost de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp:

Comparteix aquest article