L’Ajuntament de Mont-roig del Camp dona suport a la tasca social de l’entitat local de Càritas

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp dona suport a la tasca social de l’entitat local de Càritas

  • Durant el 2021, el consistori ha aportat més de 52.000 euros per col·laborar econòmicament amb les entitats locals de Càritas i Creu Roja
  • Les institucions Càritas i la Creu Roja al municipi han presentat el balanç de les seves actuacions durant l’any 2021, que ha permès atendre centenars de persones i famílies amb diverses dificultats socioeconòmiques

L’alcalde, la regidora d’Acció Social i la presidenta de Càritas fent balanç de la tasca de l’entitat

L’alcalde Fran Morancho i la regidora d’Acció Social, Francis Ortiz, s’han trobat, aquest dimecres, amb la presidenta de Càritas de Mont-roig del Camp, M. Dolors Roca Blanch, per fer balanç de la tasca de l’entitat, després que a finals d’aquest 2021 se signés, per primera vegada, un conveni de col·laboració entre les dues parts, amb l’objectiu de donar suport a les actuacions socials que aquesta entitat fa al municipi.

En aquest sentit, gràcies al conveni entre Càritas i l’Ajuntament, s’han atès un total de 79 persones de 23 famílies del municipi (40 adults i 39 menors). El pressupost total que hi ha destinat l’Ajuntament per finançar el Banc dels Aliments de Càritas ha estat de 2.200 euros, bàsicament per comprar productes alimentaris i també d’higiene personal. Aquesta col·laboració s’integra dins del programa d’acollida, que és el primer pas per a qualsevol persona que s’adreça a Càritas, ja sigui derivada des de Serveis Socials o de forma directa a aquesta entitat, que compta amb una desena de persones voluntàries.

Balanç de Creu Roja

També Creu Roja ha presentat el balanç de les seves actuacions durant l’any 2021, després que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp hagi destinat 50.000 euros a donar suport a la tasca assistencial d’aquesta entitat.

Creu Roja ha gestionat durant l’any 2021 els ajuts alimentaris i d’higiene personal per més de 1.200 persones de 459 famílies del municipi i zones properes. Una tasca que ha estat possible també gràcies al suport de 27 persones voluntàries i la col·laboració del comerç local. També gràcies al voluntariat s’ha recollit i gestionat roba, un total de 2’2 tones, que ha estat lliurada a 71 famílies durant l’any 2021. Paral·lelament, s’han atès 73 transeünts proporcionant-los aliments i/o àpats, higiene personal o roba.

Creu Roja també ha gestionat pagaments puntuals de despeses urgents no contemplades per altres entitats o ajudes (medicació, alimentació especial, lloguers, bitllets de transport, etc; ha gestionat el préstec d’aparells ortopèdics a 31 persones, oferint-los cadires de rodes, crosses, caminadors, així com altre material de suport i ha atès mig centenar de persones amb el servei de dutxa i rentadora. A més, també ha organitzat de nou la campanya de joguines d’aquest 2021, que ha beneficiat a prop de 140 infants.

Comparteix aquest article