L’Ajuntament de Mont-roig del Camp exigeix al Ministerio la represa de les obres del passeig de les Cales per salvar la temporada d’estiu

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp exigeix al Ministerio la represa de les obres del passeig de les Cales per salvar la temporada d’estiu

  • L’alcalde Fran Morancho i el regidor Miguel del Viso, davant de les obres paralitzades del Passeig de les Cales.

    L’aturada dels treballs afecta un àmbit de 65.000 metres quadrats, amb més de 2.500 habitatges, molts d’ells de lloguer turístic, establiments de restauració i l’accés a 6 cales, fet que provoca moltes molèsties als veïns/es i conseqüències greus al principal motor econòmic del municipi com és el turisme

 Després de gairebé 2 mesos amb les obres del Passeig de les Cales de Miami Platja aturades, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp manifesta insostenible la situació i exigeix al Ministerio per a la Transición Energética y el reto demográfico (MITECO) la represa dels treballs de forma imminent per poder salvar la temporada d’estiu.

En una roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí en l’àmbit de l’obra, l’alcalde Fran Morancho, acompanyat pel regidor d’Obra Pública, Miguel del Viso, ha posat de manifest la falta de resposta per part del Ministerio i la necessitat d’accelerar el tràmit administratiu encallat des de fa setmanes.

L’àmbit de les obres compren 4,5 quilòmetres de carrers i 65.000 metres quadrats, amb més de 2.500 habitatges i diversos establiments de restauració afectats. En aquest sentit, Morancho ha destacat que “no es tracta d’una obra petita, sinó que afecta molts veïns i veïnes, empreses, que no poden accedir als seus locals o pisos, però també amb repercussions a la resta del municipi”.  Ha afegit: “el Ministerio no és conscient del greuge que això suposa en un municipi turístic com el nostre, amb l’accés a 6 de les cales restringit i nombrosos habitatges de lloguer turístic en aquesta zona. Ja hem tingut problemes per Setmana Santa i aquesta paralització ens afecta al nostre motor econòmic. No ens podem jugar la temporada turística, no ho podem permetre”.

Davant d’aquesta problemàtica l’Ajuntament també ha advertit que si no es reprenen les obres aviat, es veurà obligat a treure les tanques de delimitació d’obra o a dur a terme alguna acció per permetre els accessos en aquesta zona.

La paralització de les obres

Les obres del passeig de les Cales, adjudicades fa un any, tenien un termini d’execució de 6 mesos. Un període ajustat, per la qual cosa es va proposar una modificació del projecte en quant a reducció de pavimentació i actualització de lluminàries, així com una ampliació de temps per tal d’adaptar-se a les exigències de termini motivades per tenir part del finançament provinent dels Fons Next Generation.

Recordem que el Ministeri per a la Transición energética y el reto demográfico (MITECO) va comunicar a finals de febrer al consistori que les obres quedaven temporalment aturades a l’espera que s’aprovés aquesta modificació del projecte executiu, fet que encara no s’ha produït i que manté els treballs parats des de llavors.

Cal recordar també que aquestes obres no estan finançades ni executades per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, que segueix en contacte constant amb la direcció de l’obra (el Servei provincial de Costes) perquè es resolgui de forma imminent. En aquest sentit, el consistori confia també que de reprendre’s els pròxims dies, encara es podria salvar la temporada.

 

 

 

 

 

Comparteix aquest article