L’Ajuntament de Mont-roig del Camp fa una crida a seguir l’ordre de confinament i a la responsabilitat de la ciutadania

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp fa una crida a seguir l’ordre de confinament i a la responsabilitat de la ciutadania

  • La Policia Local ha posat les darreres hores 6 denuncies per incompliment de l’ordre de confinament i avisa que serà molt més estricte a partir d’ara

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a fer una crida a la ciutadania a seguir l’ordre de confinament dictada pel govern estatal un cop s’ha declarat l’Estat d’Alarma per la crisi del coronavirus, després d’haver detectat que molts veïns i veïnes continuen sortint de casa sense causa justificada o utilitzant l’excusa d’anar a comprar de forma diària.

Davant d’aquesta situació, la Policia Local ha intensificat els controls i en les darreres hores ja ha posat fins a 6 denúncies a persones que estaven incomplint l’ordre de confinament. Aquestes denuncies suposen multes que van dels 601 euros als 60.000 euros segons la gravetat  dels fets.

També, des d’avui, la Policia Local està començat a avisar a través de la megafonia dels cotxes patrulla de la normativa de confinament.

A més, la Policia Local de Mont-roig del Camp, que s’està coordinant també amb la policia local de l’Hospitalet de l’Infant recorda:

  • No s’ha d’anar a comprar cada dia, s’han de gestionar les compres d’alimentació d’una forma raonable per evitar sortir el menys possible.
  • Les persones que surtin a comprar han d’anar a les botigues o establiments més propers per evitar desplaçaments més llunyans dels habituals.
  • Les persones que vagin a la farmàcia també han d’anar a aquelles que estiguin més a prop del seu domicili.
  • Les persones que tenen gossos no els poden treure a passejar 300 metres més enllà del seu domicili o de la seva illa d’habitatges.
  • No està permès desplaçar-se a les segones residències i en cas de trobar-s’hi, no es pot tornar a la residència habitual.

La Policia local sancionarà a totes aquelles persones que incompleixin aquestes recomanacions, per això revisarà tiquets de compra o empadronaments. En aquest sentit, portar un tiquet de compra al vehicle no eximeix de la seva responsabilitat doncs els tiquets tenen hora de compra i establiment i la policia comprovarà que no s’estiguin donant tombs amb aquesta excusa. A més, tot i que no es tracta d’un gran augment, sí que s’han detectat persones que han vingut a les segones residències que tenen al municipi. En aquest sentit, la Policia Local avisa que aquests desplaçaments també són objecte de sancions i que, si aquestes persones tornen a la seva residència habitual, es tornaran a denunciar.

Màxima conscienciació

Cal recordar que ens trobem en una situació extremadament greu i que només podrem superar aquesta situació en les pròximes setmanes amb la conscienciació de tots plegats i seguint escrupolosament els consells de les autoritats, extremant la neteja i mantenint el confinament.

Comparteix aquest article