L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha participat un any més en la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha participat un any més en la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus

  • Taller sobre reciclatge a les biblioteques municipals.

    Aquesta setmana de conscienciació que té lloc fins al diumenge és un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i té l’objectiu d’organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Enguany, la Setmana Europea de Prevenció de Residus, en la 15a edició, ha posat èmfasi en la importància de reduir els envasos amb l’eslògan No t’emboliquis!.  La generació de residus d’envasos a la UE ha augmentat de 66 milions de tones el 2009 a 78,5 milions de tones el 2019 (xifra que representa 173 kg per habitant). Els residus d’envasos generats segueixen sent molt importants, ja que no s’han reduït sinó que han augmentat, en part també, per l’auge del comerç electrònic. La campanya ha donat a conèixer el fort impacte ambiental dels envasos, aportant idees, suggeriments i material de suport per promoure models de producció i consum més sostenible.

En la línia de la prevenció de residus, a Mont-roig es va obsequiar amb una ampolla reutilitzable a les més de 30 persones voluntàries que van participar en el Passatge del Terror organitzat pel Departament de Joventut el passat 20, 21 i 22 d’octubre.

Per altra banda, les biblioteques de Mont-roig i Miami Platja han dedicat dues jornades de L’hora del conte a tractar el tema dels residus a través del conte El mar va dir prou!, un conte que explica com el mar se’n cansa i ho capgira tot fent que humans i animals hàgim de compartir més coses de les que mai hauríem imaginat. A través d’aquest conte s’ha reflexionat amb els infants sobre la importància de prevenir residus i s’ha realitzat una manualitat amb materials reciclats. Tots els nenes i nenes participants a aquesta activitat han rebut una ampolla reutilitzable i un portaentrepans de regal. A més, durant tota la setmana les dues biblioteques han disposat d’un expositor amb llibres relacionats amb la sostenibilitat, el medi ambient i la prevenció dels residus.

Comparteix aquest article