L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i el SOC intensifiquen el treball conjunt per millorar l’ocupació i la formació al municipi

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i el SOC intensifiquen el treball conjunt per millorar l’ocupació i la formació al municipi

  • Reunió de treball entre el SOC i la regidora d’Ocupació. Yolanda Pérez.

    El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya acaba d’atorgar una subvenció per la contractació de 5 persones amb un pressupost de 117.000 euros

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la regidoria d’Impuls Econòmic i Ocupació, ha intensificat la col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per tal de treballar conjuntament en la millora de l’ocupació del municipi i per ajudar a conectar els demandants de feina i les ofertes laborals existents a la zona. En aquest sentit, la regidoria d’Impuls Econòmic i Ocupació Yolanda Pérez s’ha reunit recentment per tractar totes aquestes qüestions amb Manuel García Molina, cap del servei territorial d’Ocupació a Tarragona; Mireia Batalla, tècnica de gestió  de l’àrea de serveis a l’empresa de Tarragona i Eduard López, director de l’Oficina de Treball del SOC de Cambrils.

En aquesta trobada, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat a l’abast del SOC l’aula TIC de Miami Platja  per incrementar l’oferta formativa que s’hi pot donar i, en concret, ha mostrat la voluntat d’incrementar l’oferta en certificats de professionalitat, especialment en el camp de les energies renovables perquè es considera un àmbit de futur. Cal recordar que és el SOC  qui imparteix la formació i l’Ajuntament cedeix les instal·lacions i col·labora en la difusió.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp també ha aprofitat la reunió per demanar més personal al SOC, en concret un tècnic AODL (Agent d’Ocupació i Desenvolupamet Local), per tal d’oferir més servei a la borsa de treball municipal i per ampliar els serveis d’ajuda en els temes relacionats amb la formació.

Per altra banda, des de l’Ajuntament també es vol posar èmfasi en la importància de la formació als nouvinguts, que s’ha incrementat amb l’arribada dels refugiats d’Ucraïna, amb  qui es treballarà de forma exprés, especialment en la millora dels idiomes.

Per la seva banda, des del SOC s’ha anunciat que han obert 3 noves convocatòries de contractació per tal que les empreses puguin optar a noves ajudes en aquest àmbit, es tracta de dues línies per a joves i una línia per a majors de 30 anys.

5 noves contractacions gràcies a la subvenció del SOC

Finalment, dins el Programa de Treball i Formació, el SOC ha concedit 5 contractacions a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp per la realització de projectes de millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral. Aquestes contractacions, que assumeix directament el SOC, tenen un pressupost de 117.000 euros.

Es tracta de 2 contractes per a majors de 52 anys durant 1 any adreçats a persones que  estiguin en situació d’atur com a DONO; 1 contracte també de 12 mesos destinat a les persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania i inscrites com a DONO i per últim 2 contractes més de 12 mesos adreçats a les persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació. La selecció de personal entre les persones inscrites al SOC es farà de forma immediata, ja que la voluntat és que comencin a treballar abans de l’1 de maig en consergeria, jardineria i neteja viària.

Les persones que compleixin requisits i estiguin interessades en apuntar-se a les ofertes poden contactar amb el Departament d’Impuls Econòmic per demanar més informació.

 

Comparteix aquest article