L’Ajuntament de Mont-roig del Camp impulsa el vehicle elèctric amb la compra de 2 vehicles per l’empresa Nostreserveis

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp impulsa el vehicle elèctric amb la compra de 2 vehicles per l’empresa Nostreserveis

  • L’aposta decidida del consistori és  canviar de forma progressiva els vehicles tradicionals de gasoil o gasolina per vehicles menys contaminants i contribuir a la transició energètica i ecològica
  • L’ús d’aquests tipus de vehicles s’ha incrementat exponencialment els darrers 3 anys al municipi

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp continua la seva aposta decidida en la transició energètica i ecològica, així com la lluita contra el canvi climàtic, amb la incorporació de nous vehicles elèctrics per ajudar a eliminar les emissions de gasos a l’atmosfera.

És per això que l’empresa pública Nostreserveis s’ha sumat també a l’ús d’aquest tipus de vehicles amb la incorporació, mitjançant un sistema de rènting, de dos cotxes elèctrics per a la seva flota. Es tracta de dues furgonetes que s’utilitzen per a realitzar el manteniment dels equipaments municipals. Aquest és l’inici, juntament amb el patinet elèctric que s’utilitza per a la neteja viària i dels parcs infantils, d’una clara aposta per renovar la flota de vehicles de Nostreserveis amb energies menys contaminants. En aquest sentit, s’ha engegat un pla de renovació progressiu per tal d’anar substituint els vehicles més vells i per tant més contaminants (pràcticament un 50% de la flota té més de 15 anys) per nous vehicles elèctrics, totalment respectuosos amb el medi ambient i amb zero emissions.

Amb tot, aquestes dos furgonetes elèctriques de Nostreserveis no són els primers vehicles no contaminants de la flota del consistori. De l’actual flota de vehicles de l’Ajuntament de Mont-roig, actualment hi ha 4 vehicles més que utilitzen l’electricitat o bé són híbrids. La voluntat del consistori és anar incrementant aquesta quantitat de vehicles,  siguin de compra o de rènting, per millorar l’eficiència energètica de la flota municipal: furgonetes, tractors, excavadores, autobusos, motos, cotxes i camions del mateix Ajuntament, Nostreserveis i la Policia Local.

Vehicles elèctrics al municipi

D’altra banda, els veïns i veïnes de Mont-roig del Camp també estan fent el pas cap als vehicles menys contaminants. En aquest sentit, ara mateix hi ha censats 118 vehicles elèctrics al municipi, segons les dades que disposa Base. D’aquests vehicles n’hi ha que son híbrids (la majoria), altres endollables i altres que funcionen amb bateria recarregable. Una xifra que ha crescut exponencialment els darrers tres anys, quan el 2018 hi havia censats només 8 vehicles d’aquestes característiques.

Paral·lelament i amb l’objectiu de facilitar aquesta implantació, des de l’Ajuntament s’han anat posant en marxa diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics repartits pel municipi. Un servei que està previst seguir ampliant els pròxims mesos.

Comparteix aquest article