L’Ajuntament de Mont-roig del Camp informa de les últimes mesures decretades pel Govern de la Generalitat per frenar la segona onada de Covid19

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp informa de les últimes mesures decretades pel Govern de la Generalitat per frenar la segona onada de Covid19

  • Destaca la prohibició de desplaçar-nos fora del nostre municipi entre divendres a les 6.00h i dilluns a les 6.00h del matí

Aquesta mitjanit han entrat en vigor les noves restriccions per frenar l’avanç de la segona onada de Covid19 decretades per la Generalitat, que estaran vigents almenys durant 15 dies i que s’afegeixen a les que ja estaven actives.

Així, segons la RESOLUCIÓ SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, publicada al DOGC número 8259 del 30/10/2020, Catalunya queda tancada amb un confinament perimetral que s’endureix els caps de setmana amb la prohibició de desplaçar-nos fora del nostre municipi entre divendres a les 6.00h i dilluns a les 6.00h del matí. Amb excepció dels dies 31 d’octubre i 1 de novembre, en què es permeten desplaçaments dins de la mateixa comarca per anar al cementiri. També estan permesos els desplaçaments per motius mèdics o per atendre persones vulnerables i per treballar. Entre setmana continua vigent el toc de queda des de les deu de la nit i fins a les sis del matí.

En aquest sentit, la Policia Local de Mont-roig del Camp durà a terme, de forma coordinada amb Mossos d’Esquadra, diversos dispositius de control i seguiment de les mesures.

La Resolució SLT/2700/2020, també indica la necessitat que les empreses prioritzin el teletreball en la mesura del possible o flexibilitzar l’horari d’entrada i sortida dels llocs de feina.

La restauració i l’hostaleria continuen tancats, només podran servir menjar per emportar fins les 23.00h de la nit. Els establiments i locals comercials de menys de 800 metres quadrats han hauran de reduir l’aforament al 30% i els de més d’aquesta superfície han de tancar, excepte els que venen productes de primera necessitat.

De forma general també se suspèn l’obertura al públic de les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes, auditoris o similars. També tanquen els gimnasos i els clubs esportius i queden ajornades les competicions no professionals. En aquest sentit, recordem que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ja va decretar el tancament dels equipaments culturals i esportius el passat 20 d’octubre.

En l’àmbit cultural local, resten obertes les biblioteques públiques municipals Joan Miró i Miramar, que només oferiran servei de préstec i devolució de documents. També el Mas Miró, resta obert, doncs els museus són una de les excepcions de la nova normativa. En aquest sentit, cal recordar que l’equipament, a partir d’aquest cap de setmana, només obre dissabte de 10 a 14h i de 15:30h a 18:00h i diumenge de 10 a 14h, amb un aforament reduït al 30%. Els veïns i veïnes del municipi, que són els únics que hi podrán accedir, de moment, compten amb tarifa d’entrada reduïda.

En l’àmbit educatiu, continuen les classes presencials a les llars d’infants i a les escoles de primària i als instituts fins a 4rt d’ESO. Les classes de batxillerat i cicles formatius passen a ser virtuals, igual que les classes universitàries.

En canvi, sí que queden suspeses les activitats de lleure infantil i juvenil i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l’horari lectiu habitual.

Per altra banda, es podrà realitzar esport de forma individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs. Recordem que els parcs i jardins públics es poden utilitzar fins a les vuit del vespre.

Les recomanacions de les autoritats sanitàries són quedar-nos a casa i limitar al màxim les sortides fora del domicili, i només relacionar-nos amb la nostra bombolla de convivència.

Més informació AQUÍ.

Comparteix aquest article