L’Ajuntament de Mont-roig del Camp intensifica  les  accions amb la gent gran per potenciar l’envelliment  actiu

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp intensifica  les  accions amb la gent gran per potenciar l’envelliment  actiu

  • Taller amb animals per a la gent gran.

    S’han  programat activitats de gimnàstica de  manteniment  i tonificació, també un hort social i teràpia amb animals, entre altres projectes

L’Ajuntament  de Mont-roig del Camp, a través del departament de Gent Gran, ha  intensificat  en els últims  mesos les accions destinades a potenciar l’envelliment actiu en la població de més edat per tal de millorar la seva qualitat de vida, tant en l’àmbit físic com de relació social.

Per tots aquells i aquelles que volen mantenir-se en forma, conjuntament amb el Departament d’Esports, s’ofereixen dues classes diferents destinades al manteniment i tonificació de la gent gran.

La Gimàstica d’Or està pensada per als més actius, amb l’objectiu de cercar el benestar físic mitjançant exercicis per a la millora de la mobilitat articular, l’equilibri i la coordinació, a la vegada que es treballa el to muscular. Es tracta de classes dirigides que incorporen activitats lúdic-recreatives com circuits o coreografies.

També sofereix el que s’ha anomenat Gimnàstica suau, gimnàstica de baixa intensitat adreçada a persones amb dificultats en la mobilitat i/o els desplaçaments. L’objectiu és cercar el benestar físic mitjançant exercicis per a la millora de la mobilitat articular, l’equilibri i la coordinació, a la vegada que es treballa el to muscular. Es tracta de classes dirigides que incorporen activitats lúdic-recreatives.

Per aquells que prefereixen distreure’s a la vegada que es mouen, des de fa setmanes està en marxa l’Hort Florida, un hort social per la gent gran ubicat a Miami Platja on es pot tenir cura de les verdures i hortalisses que es cultiven entre tots. L’activitat compta amb l’assessorament d’una professional del món de l’horticultura. A més mensualment, a l’Hort Florida es realitza un taller específic de dues hores per aquelles persones que no volen dedicar un temps setmanalment a l’hort, però que són amants de la natura i les plantes.

Teràpia amb animals

D’altra banda, amb la col·laboració del Centre de Dia l’Onada, també s’està realitzantTeràpia Assistida amb Animals, una teràpia molt específica per contribuir a la millora i al tractament de persones amb demència o amb estadis inicials de la malaltia de l’Alzheimer.

Totes aquestes activitats són gratuïtes, però requereixen inscripció prèvia. Els interessats en la gimnàstica es poden dirigir als poliesportius municipals per tal de formalitzar la inscripció  i també  per qualsevol dubte es pot contactar amb el  679041961, telèfon des del qual es podran resoldre els dubtes plantejats.

Finalment, des de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i a través dels casals d’avis del municipi s’estan repartint unes bosses amb un petit obsequi per a les persones majors de 65 anys amb l’objectiu que puguin anar ben equipats a les activitats. Aquests obsequis es repartiran fins a  exhaurir les  existències.

 

Comparteix aquest article