L’Ajuntament de Mont-roig del Camp manté el compromís de suport econòmic a les entitats locals del tercer sector

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp manté el compromís de suport econòmic a les entitats locals del tercer sector

L’alcalde Fran Morancho i la regidora de Serveis Socials Francis Ortiz amb la presidenta de l’Assamblea Local de la Creu Roja Pilar Poves i la presidenta de Càritas Mont-roig, Dolors Roca

  • L’alcalde Fran Morancho, acompanyat per la regidora de Serveis Socials Francis Ortiz, ha signat el conveni de suport amb Creu Roja i Càritas pels propers anys que permetrà finançar les activitats d’aquestes entitats amb una aportació anual propera als 50.000 euros

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha renovat, aquest migdia, els convenis de col·laboració amb Càritas Mont-roig i amb l’Assemblea Local de la Creu Roja que permetran finançar part de les activitats que realitzen aquestes entitats del tercer sector a favor de les persones i les famílies amb necessitats del municipi. Prèviament a la signatura del conveni, l’alcalde Fran Morancho i la regidora de Serveis Socials, Francis Ortiz s’han reunit amb les dues entitats per conèixer de primera mà la situació de les persones que atenen durant l’any i les necessitats de les dues entitats, que tenen un paper fonamental en l’atenció a les famílies i les persones amb risc de vulnerabilitat.

Així, Morancho ha signat el conveni amb la presidenta local de la Creu Roja, Pilar Poves pels anys 2023 i 2024 amb una aportació anual de 47.000 euros. El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i l’Assemblea Local de la Creu Roja inclou diferents accions a desenvolupar al municipi adreçades principalment a persones i famílies amb dificultats econòmiques o socials, dones soles amb càrregues familiars i/o qualsevol altra situació de desavantatge social que requereixi una intervenció per evitar possibles situacions d’exclusió i marginalitat social.

Al mateix temps, l’alcalde ha signat un conveni amb Dolors Roca, presidenta de Càritas Mont-roig pel qual l’Ajuntament aportarà al voltant de 2.500 euros anuals els anys 2023, 2024 i 2025. Aquesta entitat ofereix aliments, productes de neteja i higiene personal a les persones empadronades i residents al municipi que es trobin en situació de precarietat econòmica i/o social justificada i derivades pels serveis bàsics d’atenció social de l’Ajuntament a través dels tècnics del Consell Comarcal del Baix Camp, a les quals se’ls atorga la prestació amb la finalitat de pal·liar aquestes circumstàncies.

Les persones i famílies ateses

La signatura d’aquests dos convenis de col·laboració permetrà continuar atenent persones i famílies amb dificultats econòmiques. L’any 2022, la Creu Roja va atendre 305 famílies amb un total de 196 menors de 16 anys atesos i 390 adults i en els sis primers mesos del 2023 ja s’han atès 170 famílies. Pel que fa a Càritas, el 2022 es van atendre 30 famílies amb 79 usuaris i el primer mig any del 2023 s’han atès fins ara 22 famílies del municipi.

Comparteix aquest article