L’Ajuntament de Mont-roig del Camp organitza un curs per a obtenir l’acreditació per alimentar gats ferals

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp organitza un curs per a obtenir l’acreditació per alimentar gats ferals

  • Les sessions es faran durant el mes de juny a Mont-roig i a Miami Platja

En el marc de la nova ordenança de Protecció, control i tinença d’animals, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp organitza un curs per obtenir l’acreditació per alimentar gats ferals i donar cobertura legal a les persones que realitzen aquesta tasca, evitant l’intrusisme i garantint una correcta alimentació dels animals i la convivència amb el veïnat.

El curs es realitzarà el dissabte 11 de juny a les 10 h a l’aula TIC del Centre Polivalent de Miami Platja, el dimarts 14 de juny a les 17.30 h a la Casa de  Cultura de Mont-roig, el dijous 16 a les 17.30 h per videoconferència  a través de zoom i el dissabte 19 de juny a partir de les 10 h a la Casa  de Cultura de Mont-roig.

L’organització ha previst grups reduïts i places limitades. És per això que cal inscriure’s prèviament en una de les dates a entornnatural@mont-roig.cat. Per més detalls es pot trucar al telèfon de l’Ajuntament 977 83 70 05.

Els objectius de la nova ordenança

La nova ordenança de protecció  d’animals, l’anterior datava del 2002, aprovada el febrer, es va redactar tenint en compte la normativa vigent i per això abraça tot l’espectre dels animals de companyia. L’ordenança respon a una necessitat de regulació de les condicions de la tinença responsable pel que fa a les circumstàncies d’allotjament, manutenció i condicions higièniques i sanitàries adequades i proporcionals a les característiques de cada animal o espècie, prohibint aquelles accions o omissions de deures que afectin la qualitat de vida dels animals, i vetllant així per la seva protecció, tot fixant les responsabilitats dels propietaris o posseïdors d’animals.

En definitiva, l’Ajuntament busca amb la nova l’ordenança tenir un municipi acollidor per als animals de companyia, amb les colònies de gats controlades, per exemple, un fet que abans no estava recollit en la normativa. També s’ha adequat el règim sancionador per tots aquells que no compleixin l’ordenança, que serà molt més àgil. Entre altres novetats, la normativa limita a 5 el nombre d’animals d’una mateixa espècie en un domicili particular; regula la part de la platja per  a gossos, limita també els espais on hi poden haver colònies de gats i la seva alimentació o prohibeix la criança i autoconsum d’animals domèstics en zona urbana, entre altres novetats.

Ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals. 

 

 

Comparteix aquest article