L’Ajuntament de Mont-roig del Camp participa per cinquè any en la campanya d’Ecovidrio per aconseguir la Bandera Verda

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp participa per cinquè any en la campanya d’Ecovidrio per aconseguir la Bandera Verda

  • Anunci Bandera Verda.

    Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i al mateix consistori pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic. En aquests moments s’està animant als bars i restaurants del municipi perquè se sumin a la campanya.

Per cinquè any consecutiu, Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a l’Estat espanyol i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp col·laboraran per incrementar el reciclatge de vidre al municipi. Finalment son 76 els establiments de restauració de Miami Platja que participen a la iniciativa.

Campanya Ecovidrio.

A Catalunya,  hi haurà aquest estiu 27 municipis competint per la Bandera Verda, des del 15 de juny fins al 31 d’agost. A la resta de l’Estat, la iniciativa compta també amb prop de 140 municipis d’Andalusia, Múrcia, País Valencià i les Illes Balears. Dels municipis catalans hi ha de nou l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i els  establiments hostalers del municipi.  Junts, tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler.

La competició per la Bandera Verda
Banderes Verdes té la singularitat d’involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. Es tracta d’una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, i per això és clau per generar una transició real cap a un model d’economia circular.

Amb relació als ajuntaments, Ecovidrio ha establert un sistema de puntuació específic per distingir amb la Bandera Verda als compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat, amb criteris com:

  1. L’augment del volum de recollida selectiva d’envasos de vidre respecte l’any anterior.
  2. El percentatge d’hostaleria local participant i la seva col·laboracióper aconseguir els objectius
  3. El compromís adquirit per els consistoris locals per fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i visitants.

Enquestes a peu de carrer

A més, per primera vegada l’equip d’Ecovidrio d’informació ambiental durà a terme a peu de carrer una enquesta sobre les pràctiques sostenibles dels establiments hostalers en matèria d’eficiència energètica, malbaratament alimentari, estalvi d’aigua i gestió de residus. Amb els resultats obtinguts s’elaborarà la primera edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes, que ens aportarà una fotografia del sector i ens servirà per compartir casos d’èxit i bones pràctiques.

El reciclatge d’envasos de vidre a Mont-roig del Camp
L’any 2021, la ciutadania i les empreses de Mont-roig del Camp van reciclar fins a 481’3 tones de residus d’envasos de vidre durant tot l’any. Només els mesos de juliol i agost del 2021, la xifra de reciclatge dels envasos de vidre va pujar a 154’9 tones.

 

 

Comparteix aquest article