L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa una nova campanya contra l’incivisme en la neteja i els residus

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa una nova campanya contra l’incivisme en la neteja i els residus

  • Els comportaments incívics persisteixen, per això, es reclama la màxima conscienciació entre tota la ciutadania per solucionar aquest problema

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa una nova campanya contra l’incivisme en la neteja i els residus amb la finalitat de preservar la qualitat de vida del municipi. Aquesta campanya porta per lema ‘Així no!. Preservem el nostre municipi’ per conscienciar a tota la ciutadania sobre la importància d’adoptar comportaments responsables i sostenibles en la gestió dels residus.

El motiu és que els comportaments incívics que afecten negativament la salubritat dels espais públics i la imatge del municipi, persisteixen. Per aquest motiu des del consistori es vol incidir en aquesta qüestió. Caixes de cartró sense plegar i deixades a les voreres, deixalles abandonades fora dels contenidors, mobles vells i materials de construcció deixats en llocs inapropiats…, tot això contribueix a la degradació de l’entorn i crea una imatge poc cívica del municipi.

Aquesta campanya de conscienciació té com a objectiu, doncs, informar i educar a la ciutadania sobre les conseqüències negatives d’aquestes actituds incíviques. És fonamental recordar que cada acte individual té un impacte col·lectiu en el medi ambient i en la qualitat de vida de tota la comunitat.

Responsabilitat compartida

La correcta gestió dels residus és una responsabilitat compartida, per això, la ciutadania ha de prendre consciència que les petites accions, com separar els residus adequadament, utilitzar la deixalleria municipal o recollir els excrements dels gossos, tenen un impacte positiu significatiu en l’entorn local i global. A més, cal destacar que l’incivisme en la neteja i la mala gestió dels residus no només afecten el paisatge i la imatge del municipi, sinó que també comporten un cost econòmic per a tota la comunitat.

L’Ajuntament ha de destinar recursos addicionals per netejar i gestionar aquests abocaments incívics, la qual cosa implica una càrrega financera per als contribuents.

Nous cartells informatius

En aquest sentit, a més de la campanya que es posa en marxa a través de les xarxes socials, s’han instal·lat nous cartells informatius en diversos espais públics que serveixen com a recordatori de les obligacions cíviques: no deixar residus fora dels contenidors i recollir els excrements dels gossos.

 

 

 

Comparteix aquest article