L’Ajuntament de Mont-roig del Camp reconeix l’esforç de la ciutadania i dels treballadors/es en el primer ple telemàtic de la història

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp reconeix l’esforç de la ciutadania i dels treballadors/es en el primer ple telemàtic de la història

  • L’alcalde Fran Morancho anuncia que en uns dies es presentarà un pla de xoc per ajudar als veïns i les veïnes del municipi i recolzar la reactivació econòmica

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha celebrat aquest migdia el primer Ple telemàtic de la seva història, ateses les circumstàncies excepcionals provocades per la Covid-19 i la situació de confinament que estem vivint des de la declaració de l’estat d’alarma. Ha sigut a través d’una sessió plenària extraordinària i urgent,  que s’ha pogut seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, i que ha comptat amb la participació i les intervencions dels regidors i regidores connectats en línia des dels seus domicilis. Un ple que s’ha iniciat amb el recordatori i condol a totes les víctimes per coronavirus i amb un minut de silenci.

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, en la seva intervenció, ha volgut agrair als veïns i veïnes del municipi el seu comportament durant totes aquestes setmanes i ha destacat la tasca feta per tot el personal municipal que ha mantingut pràcticament tots els serveis essencials de l’Ajuntament per donar resposta a les necessitats de la ciutadania davant l’actual situació de crisi econòmica, social i sanitària. En aquest punt ha volgut fer un reconeixement especial “a tots els voluntaris i voluntàries, ja siguin treballadors de la casa com entitats i ciutadans, entre ells molta gent jove, que s’estan deixant la pell i posant en perill la seva salut per donar als més vulnerables allò que necessiten”. A més, ha remarcat que “com a alcalde, i crec que puc parlar en nom de tots els regidors i regidores representats en aquest plenari, és un orgull comptar amb persones així al nostre municipi”.

Al mateix temps, també ha destacat la feina d’altres treballadors públics, particulars o d’empreses que segueixen treballant per la resta de la societat, tot i les restriccions imposades.

Per últim ha anunciat que en poques setmanes es presentarà un pla de xoc per ajudar a l’economia municipal en tot el que sigui possible pel seu redreçament. “Estem estudiant ja les mesures econòmiques que posarem en marxa per atendre a la crisi econòmica que patirà el nostre municipi un cop passi el confinament. Som conscients que la nostra economia quedarà greument afectada: recordem que el 70% de l’economia local és el turisme, un dels més afectats en aquesta crisi sanitària. En som conscients i ens hem posat a treballar. Allà on no arribi l’estat o la Generalitat, intentarem arribar des de l’Ajuntament. Estem fent un repàs exhaustiu del pressupost municipal per tal de veure quines partides deixem sense efecte per destinar-les a ajudes socials i econòmiques. En uns dies farem públic un Pla de xoc d’acord amb les necessitats detectades”, ha afegit.

Mostres d’agraïment en totes les intervencions

Per altra banda, els portaveus dels diversos grups municipals també s’han dirigit a la ciutadania a través d’aquest plenari.

Vicente Pérez, de Plataforma Impulso Mont-roig  Miami, ha agraït a tots els habitants del municipi el confinament i ha dit que “ha sigut exemplar i ha permès  evitar molts contagis i salvar vides”. A més, ha volgut donar les gràcies a “totes les persones que treballen en comerços, als treballadors de l’Ajuntament, voluntaris, als que treballen des de casa, també al personal de les empreses i a la Policia local”.

Ibana  Pacheco, del grup municipal de Ciutadans, s’ha sumat a l’agraïment “a totes les persones que estan treballant i ajuden a millorar la situació actual”, igual que ho ha fet Ferran Pellicer, del grup municipal ARA, que també ha destacat l’esforç de les famílies amb infants i que estan a casa.

Per la seva part, Irene Aragonès, d’ERC-MES-AM, ha fet valdre que tots els partits hagin deixat de banda les diferències polítiques i de gestió per fer pinya i treballar tots plegats. Aragonès ha matisat que l’Ajuntament té moltes limitacions en prendre mesures que li pertoquen a altres administracions superiors però ha demanat “que s’activin i es creïn tots els mecanismes per  aconseguir recursos per a les famílies i les empreses de la nostra població per pal·liar els efectes catastròfics de l’actual situació”, a través d’una revisió del pressupost municipal. Aragonès ha finalitzat agraint també als veïns i veïnes de Mont-roig i Miami Platja el confinament i “als qui estan a la primera línia perquè els altres ens puguem quedar a casa”.

També Francisco Chamizo, de Junts x Mont-roig, ha dit que “tots hem d’estar al costat de la nostra gent, una gent que mai s’ha rendit i mai es rendirà i ens ha donat una lliçó de com afrontar la crisi, amb unitat, fent activitats, propostes…” i ha afegit que “cal treballar amb audàcia i eficàcia per gestionar el dia a dia i treballar per l’endemà d’aquesta situació, per trobar oportunitats de la crisi i que el municipi en pugui sortir reforçat”. Chamizo també ha finalitzat la seva intervenció amb l’agraïment i reconeixement a treballadors, sanitaris, comerços, voluntaris, veïns i veïnes pel seu comportament exemplar i valors de convivència.

Finalment Enrique López, portaveu del PSC, ha adreçat un missatge d’ànims a tota la població, especialment als qui estan patint més o han perdut algun ésser estimat i ha assegurat que l’Ajuntament estarà al costat de totes les persones i empreses que més ho necessitin. També ha volgut “agrair la capacitat de transformació i adaptació de l’ajuntament, per fer una tasca titànica, per la vocació i dedicació de tots els departaments i empreses municipals”. Ha reconegut també la tasca de l’oposició i ha acabat dient que espera “que tots nosaltres estem a l’altura de tot el que ens ve. Segurament sols no podrem fer-ho, necessitarem de l’ajut de la població, de la gent gran, dels infants que han mantingut un comportament exemplar, per sortir-se’n i tirant endavant.”

L’aprovació dels punts de l’ordre del dia

Abans d’aquestes intervencions dels portaveus, el ple ha servit per aprovar els tres punts previstos en l’ordre del dia.

En primer lloc s’ha donat llum verda a la celebració i adopció dels acords del Ple a distància, per via telemàtica, durant la vigència de l’estat d’alarma. Una proposta que ha arribat coincidint amb el recent canvi normatiu que s’ha produït a la Llei de Bases del Règim Local que permet la celebració d’aquests òrgans de govern a través de la teleassistència dels seus regidors/es. L’objectiu és poder avançar en aquells termes que són estratègics pel funcionament del municipi i no aturar les decisions durant el temps que pugui estar vigent l’estat d’alarma o les restriccions de mobilitat i contacte social a causa de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19.

Per aquest motiu s’ha aprovat aixecar la suspensió dels terminis d’exposició pública del pressupost per al 2020, aturats al decretar-se l’estat d’alarma i poder  donar continuïtat en la seva aprovació definitiva, que tindrà lloc, en cas de no presentar-se al·legacions, transcorreguts els últims dies que faltin d’aquesta exposició pública.

Finalment i per unanimitat, el ple ha aprovat aixecar la suspensió del termini d’informació pública amb relació a la cessió a la Generalitat dels terrenys de l’Institut d’Ensenyament Secundari de Miami Platja. Aquest punt permetrà avançar en aquesta tramitació pel fet de tractar-se també d’un altre tema estratègic per al futur desenvolupament del municipi.

Visualitza en aquest enllaç la retransmissió íntegra del Ple celebrat aquest dijous 16 d’abril de 2020.

Comparteix aquest article