L’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a commemorar el Dia Internacional de les Dones amb una programació especial

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a commemorar el Dia Internacional de les Dones amb una programació especial

  • La regidoria d’Educació s’uneix enguany a la iniciativa per tal de fomentar la igualtat entre els nens i nenes del municipi

Diverses regidories de l’Ajuntament s’han coordinat, un any més, per oferir una programació especial per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Com a novetat, el departament d’Educació, a través del Pla Educatiu d’Entorn, s’ha implicat també en aquesta iniciativa per tal de treballar la igualtat des de la infància.

Així, les regidories de Polítiques d’Igualtat i de les Dones, Cultura i  Biblioteques, Joventut, Impuls Econòmic, Pla de Barris i Educació, juntament amb algunes entitats del municipi, han programat, tallers, xerrades, sessions de contes, classes de defensa personal o trobades, entre d’altres, del 5 al 9 de març.

A les lectures del manifest institucional per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que tindran lloc el 8 de març, a les 12 h davant de l’ajuntament de Mont-roig i a les 12.45 h davant de les oficines de Miami Platja, s’hi sumen una dotzena d’activitats.

La programació començarà el 5 de març amb la xerrada “Soc dona, tinc els meus drets”, organitzada per la Unió de Dones de Mont-roig.  El dia 6 de març tindrà lloc la xerrada de Dones i Cooperatives, a l’Aula Tic del Centre Polivalent. També dimarts, la biblioteca Joan Miró de Mont-roig acollirà la narració del conte  “Quan les nenes volen alt” a càrrec de la contacontes Montserrat Parra.

Dijous al matí hi haurà titelles infantils per a la igualtat al Centre Polivalent i a la tarda al Casal K2, una dinàmica per a joves sobre casos d’invisibilitat de dones en l’actualitat, que es repetirà el dia 8 a Mont-roig.

Una de les iniciatives que es consolida aquest any és la II Trobada de dones empresàries i directives, que tindrà lloc al Mas Miró.  Es tracta d’una jornada que té per objectiu reunir al teixit empresarial femení del territori per tal de crear sinergies, i que comptarà amb un tast de vins i un dinar networking al restaurant de l’Ermita. Les dones interessades en participar-hi es poden inscriure a promocio@mont-roig.cat o bé al 977 17 25 27.

També el dia 7 de març la biblioteca Miramar comptarà amb una narració d’un conte infantil, a les 6 de la tarda. Ja a les 19 h s’oferiran narracions per adults. Les dues activitats aniran a càrrec de Muntsa Plana.

El 9 de març tindran lloc dues classes de defensa personal, una organitzada pel Club Esportiu Taekwon-do que s’impartirà al matí al Centre Polivalent de Miami Platja. L’altra serà a la tarda, al Casal de joves K1 de Mont-roig i anirà a càrrec de Raquel Duque. També divendres es presentarà el llibre 1 segon, 360 graus de Noe Gaya a la biblioteca Joan Miró, així com el repte Sempre endavant de Raul Arenas, en aquest cas l’acte està organitzat pel C.E. l’Areny. Hi haurà també la ballada dels gegants Pitota i Pitot i xocolatada.

Finalment,  i durant tot el mes de març les biblioteques Joan Miró i Miramar exposaran les noves adquisicions de llibres infantils i juvenils que treballen temes relacionats amb la igualtat de gènere.

Consulta aquí tot el programa

Comparteix aquest article