L’Ajuntament de Mont-roig del Camp treu a concurs públic el servei de càmeres de seguretat i vigilància del municipi

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp treu a concurs públic el servei de càmeres de seguretat i vigilància del municipi

  • Càmera lectora de matrícules.

    Fins al 17 de juny les empreses del sector poden presentar les ofertes de licitació per un servei que incorpora tretze càmeres amb lector de matrícules i una càmera de vigilància de l’entorn amb un pressupost de sortida de prop de 250.000 euros

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha obert un concurs públic per presentar ofertes pel nou servei de vigilància i control de matrícules al municipi amb un rènting de 5 anys i possibilitat de compra. El servei contractat l’oferirà l’empresa guanyadora a través de 13 càmeres de vigilància i 1 càmera d’entorn que permetran controlar tots els vehicles que accedeixen per les principals vies d’entrada als diferents nuclis i urbanitzacions del municipi. El preu de la licitació és de 248.000 euros sense IVA i es poden presentar ofertes fins al 17 de juny.

Aquest projecte de millora de la vigilància al municipi pretén, al mateix temps, incrementar la sensació de seguretat i evitar fets incívics i delictius. Malgrat no tenir un problema greu en aquest àmbit ni ser un municipi amb fets delictius alts, sí que es creu important avançar en la prevenció i la detecció de conductes incíviques. De fet, està demostrat que la instal·lació de càmeres redueix els delictes. És per això que aquest sistema de videovigilància permetrà reforçar la tasca que duu a terme la Policia Local, aprofitant alhora, els avantatges de les noves tecnologies.

Lectura de matrícules

El sistema estarà complementat amb un sistema de reconeixement de matrícules amb capacitat d’anàlisi de les captures, gestió d’avisos i sistema de telecomunicacions pel control de les entrades i les sortides de vehicles del municipi i la detecció d’aquells que siguin potencialment perillosos o d’interès policial.

El contracte que surt a concurs públic inclou el subministrament de tretze punts de seguretat de càmeres amb lectors de matrícules i una càmera d’entorn, la col·locació dels elements necessaris de suport de les càmeres i del sistema d’alimentació elèctrica; la planificació, coordinació, configuració i programació d’equipaments i posada en marxa, el subministrament i la instal·lació de tot l’equipament tècnic  i tota la infraestructura necessària per enregistrar les dades per fer-ne el seu seguiment en cas que la Policia Local ho precisi.

Situació de les càmeres

Les càmeres de vigilància se situaran en diversos punts estratègics del municipi com és la cruïlla entre la T323 i la T310-z a Mont-roig, l’accés a la Urbanització Club Mont-roig, l’accés al Casalot a la zona Roma; al carrer Oleastrum al Pont del Riu Llastres, a la N340 a la Riera de Riudecanyes; a la T322 – Camí de l’Ermita; a la T310 al carrer De les Terres Noves, a la sortida A-7 Urbanització Via Marina, a la sortida A-7 sentit Miami Platja, al pre-semàfor N340 entrada sud, a la T310 amb la Riera de Riudecanyes, a la sortida de l’A-7 amb la rotonda Mas Miró i a la rotonda d’accés a Mont-roig Badia. La càmera d’entorn estaria al Parc Lilí, darrere l’església de Miami Platja.

 

Comparteix aquest article