L’Ajuntament de Mont-roig dóna suport al Dia de l’Orgull LGTBI amb diverses iniciatives

L’Ajuntament de Mont-roig dóna suport al Dia de l’Orgull LGTBI amb diverses iniciatives

  • Dijous tindran lloc els darrers Directes Confinants, una iniciativa que ha permès dialogar amb diversos especialistes en la matèria a través de les xarxes socials.
  •  El Servei de Biblioteques ha preparat una selecció de lectures que parlen sobre el col·lectiu LGBTIQ i que es poden demanar a Mont-roig i a Miami Platja.

Aquest diumenge 28 de juny es celebra el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual, per commemorar els fets del 28 de juny de 1969, data en què es van iniciar els aldarulls de Stonewall, Nova York (EUA), i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual, quan la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se.
Els departaments de Polítiques d’Igualtat i de Joventut de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp han preparat diverses propostes per visibilitzar la diversitat afectivo-sexual que té la nostra societat. El dijous 25 de juny s’emetrà l’última sessió de Directes Confinats, una iniciativa del Departament de Joventut on durant aquest confinament ha tingut l’oportunitat de xerrar amb especialistes de diferents àmbits i professions que es connectaven en directe a través de la xarxa Instagram, i els joves del municipi els hi podien formular preguntes.

Així, per tancar aquest cicle, el dijous 25 de juny a les 17.30h a “Directes Confinats” parlarem amb Jose Mola, llicenciat amb relacions públiques i publicitat, i periodista, que col·labora amb entitats com H2O i que, és el cap de comunicació de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya. També és un gran defensor dels drets LGTBI a través de les xarxes socials on té molts seguidors, i autor del llibre Menos drama y más banana, publicat el 2019.

També parlarem amb Abel Arana, que va ser productor musical d’artistes com Kylie Minouge, Cher o Mónica Naranjo . Actualment, després de deixar la indústria musical i la televisió és comunicador a les xarxes socials, amb un gran ressò. El seu blog “La columna de Abel Arana” té uns 200.000 lectors mensuals. També ha escrit les novel·les Historias de Chueca o Un baile de muerte, on el col·lectiu LGTBI sempre té un gran protagonisme, i aquest 2020 ha publicat la seva última novel·la Esto te pasa por influencer. L’anterior proposta vol aprofitar l’èxit que han tingut els Directes Confinats per parlar amb personatges públics que mostren obertament la seva orientació sexual i que poden ser referent per als joves. A més a més de l’oportunitat de conèixer de primera mà la tasca realitzada per una entitat com l’Observatori contra l’Homofòbia que ofereix serveis i mecanismes per lluitar contra la LGBTI-fòbia en totes les seves formes.


A més a més, el Servei de Biblioteques ha preparat una selecció de lectures que parlen sobre el col·lectiu LGBTIQ, entre les quals es poden trobar les novel·les de José Mola Menos drama y más banana y Esto te pasa por influencer d’Abel Arana, perquè si les persones que vegin els Directes Confinats tenen ganes de llegir les obres dels entrevistats poden demanar-les en préstec a la biblioteca Joan Miró o la biblioteca Miramar.

Servei d’Atenció Integran per a personees LGBTI

A més d’aquestes iniciatives l’Ajuntament de Mont-roig fa extensiva la difusió del Servei d’Atenció Integral (SAI) per a persones LGBTI que s’ofereix al municipi a través del Consell Comarcal del Baix Camp. El SAI és un servei de proximitat que ofereix atenció a les persones que hagin patit o estiguin en risc de partir una situació de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Qualsevol persona interessada pot dirigir-s’hi a través del telèfon 977327 155, ext. 264 i del correu electrònic: sai@baixcamp.cat.

Comparteix aquest article