L’Ajuntament de Mont-roig del Camp presenta una guia amb totes les mesures de suport a autònoms i empreses per ajudar a superar la situació de crisi

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp presenta una guia amb totes les mesures de suport a autònoms i empreses per ajudar a superar la situació de crisi

  • El document reuneix totes les propostes que han posat en marxa les distintes institucions i n’ofereix els enllaços web

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la regidoria d’Impuls Econòmic, ha presentat una guia on es poden trobar tots els recursos a disposició dels professionals autònoms i de les empreses per tal de poder superar la situació de crisi i n’ofereix els seus enllaços web al recurs en concret o a la seva normativa.

Aquesta guia, realitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, i que des de Mont-roig del Camp s’ha adequat a la realitat del nostre municipi, recull totes les iniciatives que les diferents institucions (estatal, autonòmica i local)  han posat en marxa davant la crisi econòmica que esta provocant el coronavirus.

La guia, que s’anirà actualitzant de forma periòdica, està dividida en tres apartats principals com són les mesures de suport als autònoms, les mesures de suport per les empreses i les mesures tributàries i fiscals. Entre les primeres, hi trobem la moratòria del deute hipotecari per habitatge  habitual,  la prestació extraordinària per cessament  d’activitat,  les ajudes a autònoms  i especialment les ajudes a autònoms o petits empresaris del sector turístic, que poden tenir molta incidència al nostre municipi.

En  quant a les mesures per les empreses, es recullen els diferents recursos dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), les sancions per ERTO’s incorrectes o les prestacions de desocupats, etc.

Aquesta guia recull una sèrie de mesures en l’aspecte tributari i fiscal com son avals o moratòries, que poden aplicar-se tant els autònoms com les empreses, així com respon dubtes i preguntes en relació a la normativa laboral sobre el teletreball.

Finalment, en l’àmbit local es detallen els canals de contacte amb el departament d’Impuls Econòmic i algunes de les mesures ja implantades, com un nou programa de formació online.

Comparteix aquest article