L’Ajuntament demanarà a la Generalitat adequar l’oferta educativa a les necessitats reals del municipi

L’Ajuntament demanarà a la Generalitat adequar l’oferta educativa a les necessitats reals del municipi

  • El plenari ha acordat per unanimitat sol·licitar al departament d’Educació ampliar els mòduls de l’escola Marcel·lí Esquius per poder tenir-hi una segona línia, impulsar la construcció definitiva d’aquest centre, projectar una tercera línia al futur l’institut Miami i augmentar places per a Cicles Formatius
  •  També s’ha aprovat un Reglament municipal per regularitzar el Servei d’Acompanyament que l’equip d’Agents Cíviques ofereix a la Gent Gran

Ple ordinari 8 de juny de 2022

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres al migdia, ha aprovat per unanimitat, demanar al Departament d’Educació de la Generalitat, una sèrie de millores per adequar l’oferta educativa a les necessitats reals del municipi.

El motiu és la tendència demogràfica a l’alça, detectada des del 2015, especialment al nucli de Miami Platja, que ja ha requerit fer canvis per al curs vinent, així com pel possible creixement de població com a conseqüència de la futura implantació de noves inversions en el sector industrial del municipi.

En concret, l’oferta educativa de l’escola Marcel·lí Esquius per al proper curs ja és insuficient (11 alumnes no s’hi ha pogut matricular), per la qual cosa s’implementarà una nova línia d’I3 a l’Escola Joan Miró. En aquest sentit, a més, cal tenir en compte que l’escola Joan Miró ha carregat històricament amb la matrícula viva al nucli de Miami Platja, fet que suposa incomplir el Decret 11/2021 que vetlla per la prevenció de la segregació escolar. Per aquest motiu es creu convenient sol·licitar la creació d’una nova línia educativa a l’Escola Marcel·lí Esquius, que permeti equilibrar el repartiment de l’alumnat com l’oferta educativa, consolidant adequadament dues línies per centre escolar (el pròxim curs Mare de Déu de la Roca en tindrà 2; Marcel·lí Esquius 1 i Joan Miró en tindrà 3).

Així doncs, per poder implantar aquesta segona línia d’escolarització i lligat al dèficit de mòduls d’aquest centre es demana, com a solució més immediata, que es projecti una ampliació de diversos mòduls a l’escola Marcel·lí Esquius. A més, en relació amb aquest centre també es demana impulsar el projecte definitiu per construir l’edifici de l’escola, de tal forma que la comunitat escolar pugui gaudir d’unes instal·lacions dignes, quan es compleixen ja catorze anys de la seva creació.

Per altra banda, es sol·licita que la Generalitat projecti ja una tercera línia a l’Institut Miami que es faci efectiva amb la construcció del nou edifici. Recordem que actualment estan projectades dues línies. L’objectiu és també adequar l’oferta de places d’ESO amb l’actual projecció demogràfica i la creixent població escolar al nucli de Miami Platja. A més ,també es demana que hi pugui a ver més places de cicles formatius per donar resposta a tot aquest alumnat.

Reglament municipal del Servei d’Acompanyament de les Agents Cíviques a la Gent Gran

Un altre dels punts que s’ha aprovat (amb el vot favorable de tots els partits i l’abstenció de Ciutadans) és la creació d’un nou Reglament municipal que té l’objectiu de regular el servei d’acompanyament a la gent gran que ofereix l’equip d’agents de civisme.

Es tracta d’un servei en què els i les agents de civisme acompanyen a les persones grans perquè de forma autònoma puguin continuar fent algunes de les seves tasques quotidianes. Aquest acompanyament està pensant perquè aquestes persones puguin perllongar l’autonomia als seus domicilis i evitar l’aïllament, en els casos en què no tenen el suport pròxim dels seus familiars.

El centre sociocultural de Mont-roig queda aturat temporalment

A preguntes del grup d’ERC-MES sobre la construcció del sociocultural, l’alcalde Fran Morancho ha explicat que el projecte queda aturat temporalment després d’haver quedat deserta la licitació per l’increment del cost dels materials a causa del context actual, que es calcula en un 40%, havent fet incrementar el cost de l’edifici en 1 milió d’euros més. Així, ha explicat que l’Equip de Govern ha decidit replantejar-se el projecte i valorar reflexivament si és prioritari en aquests moments una despesa de més de 3 milions d’euros en un equipament per a fer representacions teatrals i altres espectacles. En aquest sentit, ha explicat que es destinaran els diners previstos en aquest edifici per fer una nova zona lúdica esportiva, un nou parc a l’estil del Lilí Álvarez de Miami Platja més extens i millorat, que se situarà a la zona esportiva de Mont-roig.

L’alcalde ha explicat que no renuncien a fer el sociocultural, però que cal repensar-lo, i mentrestant es vol destinar aquest import a un projecte que beneficiarà molta més població, sobretot famílies i població infantil i jove. ERC-MES, Junts i ARA han criticat la mesura, titllant-la de sorpresa desagradable i d’incompliment dels compromisos amb la ciutadania de Mont-roig. També han lamentat que quedi al calaix un projecte que consideren que era molt important per dinamitzar culturalment Mont-roig.

Aquests i la resta de punts de l’ordre del dia es poden veure íntegrament al canal Youtube de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

 

Comparteix aquest article