L’Ajuntament dona a conèixer les persones guanyadores dels premis literaris 2020

L’Ajuntament dona a conèixer les persones guanyadores dels premis literaris 2020

  • Un vídeo presenta als premiats de l’edició 2020 i també el llibre El secret de Mont-roig, que recull les obres guanyadores del 2019

Aquest any no s’ha pogut celebrar la vetllada literària que el Departament de Cultura organitzava cada any al mes d’octubre per entregar els Premis Literaris Vila de Mont-roig.

Però, tot i les dificultats imposades per la pandèmia l’Ajuntament ha apostat per continuar mantenint el concurs literari de llarga tradició al municipi, ja que aquest any arribava a la seva trenta-novena edició.

Per desvetllar les persones guanyadores de l’edició del 2020 s’ha realitzat un vídeo on els mateixos guanyadors i guanyadores es presenten. Així, en la categoria infantil de narrativa breu les premiades han sigut la Jana i la Laia Ferré Nogués, en la categoria juvenil de narrativa breu de 1er i 2n d’ESO ha guanyat la Júlia Guinaldo Albesa i en la categoria juvenil de 1er i 2n de Batxillerat la Paula Munté Calvó.

El premi Magdalena Guerrero se l’ha emportat Joan Carles González Pujalte per l’obra Transparències i el premi Miquel Ferré ha recaigut en Oriol Solà Prat pel poemari No sempre és fàcil dir adeu.

Destaca la categoria de recerca Vila de Mont-roig, que per primera vegada s’ha obert a treballs de recerca de batxillerat que versin sobre alguna qüestió del municipi, i que ha tingut molt bona acceptació. S’ha premiat a Marc Benaiges Cots pel seu treball sobre l’evolució social i la transformació econòmica de Mont-roig del Camp i s’ha concedit un merescut accèssit a Xènia Cuadros Hernández, per la seva recerca sobre la migranya.

El vídeo també presenta a les persones que formen part del jurat dels Premis Literaris, i que són la Montse Salsench Martí, el Jordi Trepat Colom, la M. Rosa Escoda Cedó, l’Elisabeth Pallejà Vilagran, la Joaquima Nolla Gasulla, la Marta Aragonès Bargalló, l’Ana Segura Arias i el Jaume Borràs Galceran. Totes són persones vinculades amb el món educatiu i amb el teixit associatiu cultural del municipi.

El Secret de Mont-roig, recull de les obres guanyadores dels premis literaris 2019

Finalment el vídeo també ens descobreix el llibre que recull les obres guanyadores de l’any 2019. El Secret de Mont-roig engloba els treballs literaris de la Beatriz Herrera Córdoba, l’Ona Fortuny Ferré, la Paula Fernández Vivanco, l’Irineu Garcia Nolla, l’Aina Franco Belarre, la Nerea Yeves Giménez, la Paula Munté Calvó, l’Érika Izquierdo Ortiz, l’Oriol Solà Prat i el Pol Vilalta Esquius.

Comparteix aquest article