L’Ajuntament dóna la benvinguda a la nena sahrauí que passarà dos mesos al municipi

L’Ajuntament dóna la benvinguda a la nena sahrauí que passarà dos mesos al municipi

La familia catalana de la Beguia durant l’acte de benvinguda

En el marc del programa ‘Vacances en Pau’, l’alcalde, Fran Morancho i el regidor d’Acció Social, Enrique López han donat la benvinguda a la Beguia Mufid Rgueibi, la nena sahrauí que farà una estada d’estiu a casa nostra. La noia, que ja té 15 anys aprofitarà aquests mesos per gaudir d’unes vacances amb la seva família catalana i fer revisions mediques. “Amb ella sóc més feliç”, ha dit espontàniament el fill petit de la família Gilo Funk que ja fa 8 anys que l’acull i que ha acompanyat aquest matí a la Beguia a l’ajuntament. Durant l’acte, l’alcalde i l’Associació Amics del Poble Sahrauí Hammada han signat un conveni de col·laboració en què el consistori ofereix una aportació de 650 euros per disminuir el cost de l’acollida a la família del municipi.

El projecte de Vacances en Pau, organitzat per la Delegació del Front Polisario i les entitats solidaries amb el Poble Sahrauí a Catalunya, és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia, la violació dels drets humans i la guerra.

Aquest projecte, on famílies catalanes acullen a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu, pretén oferir a aquests infants la possibilitat de veure i gaudir de diverses activitats i conviure amb nens i nenes catalans per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent a la que els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

Comparteix aquest article