L’Ajuntament elabora una infografia per explicar als menors de 14 anys les mesures de prevenció durant les sortides

L’Ajuntament elabora una infografia per explicar als menors de 14 anys les mesures de prevenció durant les sortides

  • El material gràfic, elaborat a partir de les indicacions emeses pel Ministeri de Sanitat del govern espanyol, està pensat perquè els nens i nenes, que a partir del 26 d’abril podran sortir al carrer, coneguin què han de tenir en compte durant les sortides i què han de fer un cop arribin a casa

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha elaborat, a partir de les darreres indicacions emeses pel Ministeri de Sanitat del govern espanyol, una infografia per explicar als menors de 14 anys quines mesures de prevenció hauran de tenir en compte durant les sortides al carrer.

Podeu descarregar-vos la infografia en format pdf en aquest enllaç.

Recordem que el govern estatal ha anunciat que, a partir de diumenge 26 d’abril, aquest col·lectiu podrà sortir de casa per fer passejos de màxim una hora al dia i prop del seu domicili.

En aquest sentit, per recollir les principals indicacions emeses i sobretot, perquè els més petits entenguin que cal seguir diverses normes de prevenció, s’ha elaborat aquest nou material gràfic, revisable en cas d’actualitzacions.

En aquesta infografia s’explica, per exemple, que no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa i hauran d’anar acompanyats d’un adult que convisqui amb ells. Cada adult podrà acompanyar fins a tres infants en un mateix passeig i els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social.

Segons la normativa que ha fet pública el govern, podran fer servir les seves joguines però no podran accedir a parcs o zones infantils, que continuen clausurades. La sortida diària s’haurà de fer entre les 9 i les 21 hores.

Des de l’executiu estatal es recomana evitar les hores punta i que es respectin les normes bàsiques d’higiene, com rentar-se les mans abans i després de la sortida així com la distància d’almenys un metre amb la resta de persones. L’ús de mascareta és recomanable, però no obligatori.

Cal remarcar també que en tornar a casa cal rentar-se les mans amb aigua i sabó, s’han de treure el calçat que s’ha portat, rentar la roba, separar en una caixeta els objectes que no es necessiten (claus, cartera, etc.) i  desinfectar altres objectes que s’hagin fet servir durant la sortida (ulleres, mòbil, etc.) amb mocadors d’un sol ús i amb aigua i sabó o desinfectant.

Els nens i nenes menors de 14 anys que presenten símptomes de malaltia o han estat diagnosticats de COVID-19 i han de romandre en aïllament domiciliari, no podran sortir a passejar. Tampoc els menors que han tingut contacte amb algú que té símptomes o ha estat diagnosticat, si no s’ha produït una quarantena domiciliària durant 14 dies.

Pel que fa als joves d’entre 14 i 18 anys, estan autoritzats a fer el mateix tipus d’activitats incloses en l’estat d’alarma per als adults, és a dir, anar a comprar aliments o medicines.

 

Comparteix aquest article