L’Ajuntament fa seguiment a prop de 2.850 persones del municipi més grans de 65 anys

L’Ajuntament fa seguiment a prop de 2.850 persones del municipi més grans de 65 anys

  • Aquests dies diversos treballadors/es de l’Ajuntament, degudament identificats, s’estan desplaçant també als domicilis de la gent gran en cas de tenir problemes per contactar-hi telefònicament

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp va engegar, a l’inici de la declaració de l’emergència sanitària, una iniciativa d’atenció ciutadana per tal de donar suport a la gent gran del municipi, un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia del coronavirus.  Es tracta d’un programa que ha comptat amb la participació dels treballadors/es municipals, voluntaris del municipi i els Centres d’Atenció Primària, que ha permès fer seguiment a prop de 2.850 persones que formen part d’aquest col·lectiu.

El programa va iniciar-se amb trucades telefòniques periòdiques a totes les persones grans per tal de conèixer com es trobaven, quina era la seva situació personal, respondre les seves inquietuds, fer-los recomanacions de salut i prevenció, així com conèixer si necessitaven ajuda. D’aquesta manera, s’ha pogut identificar aquells casos en els que es requeria atenció a domicili, per fer-los la compra, recollir receptes, comprar medicaments o fer-ne seguiment mèdic o psicològic.

D’altra banda, en els casos en què s’estan produint problemes per contactar telefònicament amb aquestes persones grans, treballadors/es de l’Ajuntament degudament identificats, s’estan desplaçant també a les cases per comprovar que estan bé o per actualitzar les dades telefòniques.

Les trucades i el suport a domicili continuen

Les trucades es continuaran fent durant el temps que duri el confinament i es realitzaran dues vegades per setmana a les persones grans dependents que no tenen família extensa o veïns que els puguin ajudar, i una vegada cada deu dies a la resta de persones.

També es mantenen les tasques quotidianes a les persones grans que ho necessiten, com ara anar a llençar les escombraries o anar al supermercat a comprar o a la farmàcia a adquirir medicaments, per tal que no hagin de sortir al carrer.

Comparteix aquest article