L’Ajuntament impulsa un pla de millores per pacificar el trànsit a les urbanitzacions Costa Zèfir i Casalot

L’Ajuntament impulsa un pla de millores per pacificar el trànsit a les urbanitzacions Costa Zèfir i Casalot

  • Entorn de l’Escola Marcel·lí Esquius.

    S’implantaran espais de petó i adéu, un nou carril bici i carrers d’una única direcció a l’entorn de l’escola Marcel·lí Esquius

  • A Casalot s’incrementaran les bandes reductores de velocitat i els passos de vianants

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha tret a licitació un projecte per implantar una sèrie de millores que tenen com a objectiu final la pacificació del trànsit de vehicles a la urbanització El Casalot i a Costa Zèfir. En aquest cas, al voltant de l’escola Marcel·lí Esquius per tal de millorar la seguretat de la zona i degut a l’elevat tràfic que acumula a les entrades i sortides del centre.

 

Creació d’espais de Petó i adéu i nou carril bici a l’entorn de l’escola

Les millores a Costa Zèfir seran significatives i suposaran un canvi important en la circulació al voltant de l’escola Marcel·lí Esquius. D’una banda es reduirà el número de carrils i el sentit de la circulació en alguns carrers, per deixar-ho en un sol carril per a vehicles i creant un nou carril bici amb els dos sentits de circulació, que rodejarà tot el centre. Per aconseguir l’espai suficient per aquest carril bici, es traurà un dels sentits de circulació de cada via exceptuant el carrer de Brasil, on el carril es col·locarà en l’espai reservat per aparcament de vehicles en fila, així com a l’avinguda de Costa Zèfir, on passarà el mateix.

L’execució del carril bici es farà amb pintura de color vermell  i un tractament anti lliscant sobre el qual es pintarà amb color blanc normatiu tota la senyalització inclosa als plànols.

Els carrers afectats per aquest projecte són l’avinguda de Costa Zèfir, el carrer de Nicaragua, el carrer de Perú, el carrer del Brasil i el carrer del Perú – travessera amb carrer Nicaragua. La velocitat d’aquests carrers passarà a ser de 20 i s’instal·laran nous reductors de velocitat.

Una altra de les novetats d’aquesta reordenació del trànsit és la creació de dos espais de Petó i adéu, just al costat de les entrades del centre escolar. Es tracta de zones d’aparcament reservades per tal que les famílies que porten els fills  i filles a l’escola en cotxe puguin parar bé el vehicle sense interrompre el trànsit i acomiadar de forma ràpida els menuts, alliberant ràpidament l’espai per a l’arribada d’altres famílies.

Casalot

El projecte de pacificació també actuarà a la urbanització El Casalot. En aquest cas el projecte contempla la col·locació de nous reductors de velocitat prefabricats i la senyalització vertical que l’acompanya, passant també a ser zona de velocitat 20.  En aquest cas, es substituiran els actuals reductors i se n’incrementarà la quantitat. A més es pintaran nous passos de vianants.

Aquestes  millores que surten a licitació tenen un pressupost de sortida de 129.856 euros (IVA inclòs) i un període d’execució  de 30 dies. Les obres tenen el finançament del PAM de la Diputació de Tarragona amb una aportació de 119.93 euros.

Comparteix aquest article