L’Ajuntament instal·larà nova senyalització i reguladors de velocitat en diverses zones del municipi

L’Ajuntament instal·larà nova senyalització i reguladors de velocitat en diverses zones del municipi

  • El Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona subvenciona en un 95% aquest projecte que té com a objectiu principal evitar la perillositat i el risc d’accidents en aquelles zones en les quals es requereix més urgentment la ordenació del trànsit, en concret a Miami Platja i algunes urbanitzacions.

Reductors de velocitat instal·lats a Masos d’en Blader, semblants als que s’instal·laran properament en diverses zones del municipi.

El Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona ha concedit una subvenció sol·licitada per part de l’Ajuntament de Mont-roig per la instal·lació de reductors de velocitat prefabricats i de nova senyalització vial en diverses zones del municipi, principalment a Miami Platja i a diverses urbanitzacions. L’objectiu és millorar la seguretat on s’han detectat carències de senyalització quant a velocitat màxima permesa.

La instal·lació d’aquests reductors de velocitat, juntament amb la senyalització vertical corresponent, finançat en un 95% pel PAM de la Diputació de Tarragona, tindrà un cost de 126.000 euros en total. A partir d’ara, un cop aprovada la concessió d’aquesta subvenció, ha de començar el procés administratiu per licitar l’execució del projecte.

Les vies afectades seran els carrers principals on no es permet una circulació de vehicles amb velocitat superior a 50 km/h ja sigui per raons de seguretat vial o de mobilitat i fluïdesa del trànsit, donat que s’ha pogut observar una major perillositat per l’existència de cruïlles i de zones escolars, degut a l’excés de velocitat d’alguns conductors malgrat les senyalitzacions.

La nova senyalització i els reductors de velocitat es col·locaran a 30 carrers, que comprenen uns 4.650 metres de calçada. La llista de carrers està catalogada per prioritat per tal de reforçar la seguretat del trànsit i s’anirà executant per fases. Alguns dels carrers on s’instal·laran els reductors de velocitat estan a Miami Platja, com l’avinguda Cadis, la zona d’entrada al Col·legi Joan Miró; el carrer Badajoz, la zona d’entrada a la Llar d’Infants Petete; l’avinguda Doctor Gil Vernet, zona d’entrada i sortida a l’autovia; i els accessos a l’avinguda Barcelona, entre d’altres; també s’instal·laran a les entrades de les urbanitzacions Club Mont-roig, Solemio i Rustical Mont-roig i, per últim, es procedirà a la substitució de les actuals bandes de Bonmont.

Limitar la velocitat

Amb aquesta limitació de velocitat dels vehicles es pretén reduir també el número i la gravetat dels accidents. En aquest sentit,  des de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp es recorda l’obligatorietat i la importància de respectar les limitacions de velocitat establertes en les normes de trànsit, així com les senyalitzacions específiques locals, per tal de garantir la seguretat dels conductors i especialment dels vianants, el sector més vulnerable.

Comparteix aquest article