L’Ajuntament manté el compromís per la millora de la gestió de les colònies felines amb accions durant tot l’any

L’Ajuntament manté el compromís per la millora de la gestió de les colònies felines amb accions durant tot l’any

  • Un dels iglús que s’han instal·lat.

    Durant el 2023 s’han destinat 100.000 euros a aquestes accions, import que es preveu que se superi aquest 2024

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp està realitzant un important esforç en la gestió de les colònies felines del municipi, que inclou qüestions com ara la captura d’exemplars, el seu trasllat, l’anàlisi del seu estat general, la realització dels tractaments veterinaris que es requereixin, l’esterilització, el marcatge i la solta dels animals.

A més, s’ha actualitzat el mapa de les colònies, s’han impartit cursos gratuïts de formació i acreditació de voluntaris/es, s’ha redactat un codi ètic de gestió de les colònies i s’està treballant en la construcció d’un refugi provisional d’animals que ha de servir per fomentar l’adopció. Totes aquestes accions han tingut un pressupost que se situa al voltant dels 100.000 euros durant l’any 2023 i de cara al pressupost del 2024, aquesta xifra podria incrementar-se lleugerament.

Iglús per a les colònies de gats

Dins del compromís amb el compliment de la nova Llei de Protecció Animal, a banda de les actuacions descrites, s’estan començant a senyalitzar i instal·lar punts d’alimentació/refugi dels animals. Aquesta iniciativa s’anirà implementant de forma paulatina a tot el municipi a mesura que avancin les tasques d’esterilització i control sanitari de les colònies. El consistori ha contractat a la Protectora Simba, per a la decoració i preparació dels iglús. Pel que fa a la captura, trasllat i retorn, els treballs han estat adjudicats a Comertu, empresa especialitzada en la matèria. Tota la seva activitat es realitza amb l’estricte compliment de la legislació vigent en matèria de protecció animal. També es duen a terme tasques de seguiment i control de les esterilitzacions, aplicació de mesures higièniques i vigilància de les condicions de salubritat i benestar de les colònies al seu entorn.

Prohibició d’alimentar el gats

Conscients de la quantitat de colònies i animals que hi ha al terme i de la dificultat per implementar aquest programa, cal recordar a la ciutadania la prohibició d’alimentar els gats sense autorització i fora dels punts establerts, ja que aquesta conducta, a banda de perjudicar als animals, és sancionable.

Comparteix aquest article