L’Ajuntament de Mont-roig del Camp organitza les primeres Jornades Gastronòmiques del Calçot

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp organitza les primeres Jornades Gastronòmiques del Calçot

  • Del 16 de febrer al 4 de març, una dotzena d’establiments de restauració oferiran menús, plats i calçotades per degustar els calçots que es produeixen al municipi

Fotografia de família amb els establiments de restauració i productors locals participants a les jornades

El ceballot que es cultiva al terme municipal de Mont-roig del Camp és el protagonista de les primeres Jornades Gastronòmiques del calçot, que es celebraran del 16 de febrer al 4 de març al municipi. Una dotzena de restaurants oferiran durant aquests dies, plats, menús i calçotades, amb aquesta ceba com a ingredient protagonista. Les jornades estan organitzades per Mont-roig Miami Turisme per tal de continuar atraient visitants més enllà de l’estiu, però sobretot per potenciar el sector de la restauració i l’agricultura local amb un producte de temporada i km 0.

A l’acte de presentació, que s’ha celebrat aquest matí a la finca d’un dels productors locals, hi ha participat l’alcalde Fran Morancho, la regidora de Turisme Yolanda Pérez, els restaurants participants i els agricultors que faran possible l’elaboració dels plats.

Morancho ha explicat que les jornades són un “punt de partida per posar Mont-roig del Camp al mapa del món del calçot” i que  sobretot serveixen per “posar en valor dos actius que tenim al municipi, la restauració i el sector de la pagesia, que és molt important al nostre terme”.

En aquest sentit, la regidora de Turisme ha destacat que “som uns privilegiats perquè tenim producte suficient per fer unes jornades cada mes i un sector privat molt implicat” gràcies al qual es poden crear jornades com la que avui s’ha presentat, que són beneficioses per diversos àmbits del municipi.

La iniciativa permet, a més, gaudir d’altres formes de cuinar els calçots. En són exemples el bacallà al forn amb calçots confitats, el coulant de calçots amb romesco, la coca cruixent encalçotada o l’arròs melós de calçot i galeres que es podran degustar aquests dies als diversos establiments de restauració de Mont-roig i Miami Platja.

Pel que fa als preus, trobem propostes per a totes les butxaques, des de 5, 7 euros els plats fins als 18, 22 o 30 euros els menús. Per realitzar les calçotades cal fer reserva prèvia amb el restaurant.

Consulta els restaurants participants i les seves propostes gastronòmiques. (descarrega el pdf)

Comparteix aquest article