L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’adhereix unànimement al manifest institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’adhereix unànimement al manifest institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

  • cartell_gencatEl municipi se suma a la lluita contra la violència masclista amb un conjunt d’actes commemoratius que s’han organitzat a través de la Regidoria de Cultura i Polítiques d’Igualtat i de la Dona

Els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’han adherit per unanimitat al manifest institucional del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Aquest manifest, consensuat per la Generalitat, les diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, té l’objectiu de manifestar, una vegada més, el rebuig a la violència masclista i fer pública la voluntat de treballar fins eradicar-la.

El manifest, que serà llegit a Mont-roig del Camp i a Miami Platja, insta a les institucions públiques a sumar esforços i cooperar davant la difícil tasca d’eliminar definitivament la violència masclista. Enguany, les institucions signants denuncien, de manera especial, les violències sexuals, que representen la màxima expressió de la dominació patriarcal envers les dones.

Així, amb motiu del Dia internacional contra la violència masclista, el divendres 25 de novembre, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la Regidoria de Cultura i de Polítiques d’Igualtat i de la Dona, ha organitzat diversos actes commemoratius al municipi.

Entre les activitats organitzades destaca la inauguració de l’exposició Metamorfosis. Es tracta d’una mostra fotogràfica que es podrà veure al mateix temps a Mont-roig del Camp i a Miami Platja fins el 4 de desembre. Aquest treball compta amb un conjunt d’obres que combinen la fotografia emocional amb flors de Bach. Les autores del projecte, Ana Ferrer, Iratxe Barrondo, Marina Gentíno i Beatriu Mar, recalquen que les models que surten a les fotografies són voluntàries i que en cap cas són víctimes de la violència masclista.

Les activitats programades s’iniciaran a Mont-roig del Camp amb la lectura del manifest del Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Serà a l’Església Vella a les 18 hores. A continuació, es procedirà a la inauguració de l’exposició Metamorfosis. Aquest acte comptarà amb la participació del grup la Faixsula i de la doctora Mònica Curto Blanch, que oferirà la conferència “Com cuidar-te per curar-te”.

Entre els actes organitzats a Miami Platja destaca un taller sobre la prevenció de la violència de gènere. Aquesta proposta forma part del cicle d’activitats que s’han dut a terme dins del Programa Dona, Salut i Esport del SIAD del Consell Comarcal del Baix Camp. El taller tindrà lloc a la Biblioteca Joan Miró de Miami Platja a les 18 hores. En aquest espai a les 19.30 hores es procedirà a la lectura del manifest institucional i, posteriorment, s’inaugurarà la mostra fotogràfica Metamorfosis.

Aquestes activitats estan obertes a tota la ciutadania i pretenen conscienciar que la violència masclista està molt present a la societat, es tracta d’un problema que cal abordar des de l’educació d’infants i joves. Enguany, l’Institut Català de les Dones ha endegat la campanya de sensibilització “Davant de la violència masclista: Rebobina. Canviem el fil de la història”.

El manifest es pot descarregar i llegir íntegrament aquí

Comparteix aquest article