L’Ajuntament posa en marxa el nou servei d’acompanyament a les persones grans per ajudar-les en algunes tasques  quotidianes al sortir de casa

L’Ajuntament posa en marxa el nou servei d’acompanyament a les persones grans per ajudar-les en algunes tasques  quotidianes al sortir de casa

  • Cartell del servei d’acompanyament a la gent gran.

    L’equip d’agents de civisme serà l’encarregat d’oferir aquest servei a aquelles persones que tinguin més de 80 anys

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa un nou servei d’acompanyament a les persones més grans de 80 anys, el reglament del qual va passar per Ple aquest dimecres.

Es tracta d’un servei en què les agents de civisme acompanyen a les persones grans perquè de forma autònoma puguin continuar fent algunes de les seves tasques quotidianes. Aquest acompanyament està pensant perquè la gent gran pugui perllongar l’autonomia als seus domicilis i evitar l’aïllament, en els casos en què no tenen el suport pròxim dels seus familiars. Aquest nou servei, que s’ofereix en horari de matí, és totalment gratuït i el seu cost l’assumeix directament l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

El Reglament estableix que podran demanar aquest servei les persones que tinguin més de 80 anys que necessiten suport per anar a fer la compra, al metge, a passejar, a la farmàcia o a algun equipament municipal. L’atenció es realitzarà a peu, des de la porta del domicili fins al punt de destinació, i pot incloure l’anada i la tornada. En cap cas, les i els agents cíviques no podran entrar als domicilis, gestionar diners, accedir a la consulta mèdica, ni atendre desplaçaments en vehicles.

De forma general, no poden accedir al servei les persones que convisquin en el mateix domicili amb una persona, familiar o no, menor de 70 anys; tampoc les persones que tenen contractat el servei d’un/a cuidador/a o les persones amb afectacions cognitives de qualsevol classe i grau.

Més informació

Es pot demanar informació d’aquest nou servei al telèfon 610 888 879  o bé a les oficines de Serveis socials i gent gran de Mont-roig i de Miami Platja.

Comparteix aquest article