L’Ajuntament posa en marxa un programa formatiu per millorar l’ocupabilitat al municipi

L’Ajuntament posa en marxa un programa formatiu per millorar l’ocupabilitat al municipi

  • La programació comença aquest dimecres amb un curs en línia de manipulador d’aliments
  • Les inscripcions per als tallers i els workshops, es poden fer enviant un correu electrònic a promocio@mont-roig.cat o bé al telèfon 977 17 25 27. En el cas dels cursos cal inscriure’s a través de la Seu electrònica o les OMAC

La Regidoria d’Impuls Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha presentat el nou programa formatiu per aquest 2021. Es tracta d’una quinzena de cursos, tallers i workshops dirigits a tota la ciutadania amb l’objectiu de motivar-la en la formació continuada i en la recerca de feina, alhora que es pretén millorar l’ocupabilitat al municipi. Les accions formatives han estat dissenyades d’acord amb les accions del Pla Estratègic Mont-roig del Camp 2020-2030 i del Pacte de Municipi per a la Reconstrucció Social i Econòmica.

Aquest programa formatiu se suma a la programació de webinars específics per a persones emprenedores, autònomes i empresàries, que es va posar en marxa a inicis d’any i que estava destinat específicament a aquests sectors.

En aquesta ocasió, i com en les edicions anteriors, es continua apostant per la formació per a tot tipus de col·lectius, posant especial atenció a les persones aturades majors de 45 anys, als joves i a dones, amb l’objectiu de promoure la seva formació i afavorir la seva inserció laboral.

En concret s’oferirà un workshop per a persones majors de 45 anys, enfocat a l’orientació i reinvenció professional. El taller es dividirà en 4 sessions relacionades entre sí. També es focalitza la formació per als joves, en aquest cas a través d’uns workshops, que tindran lloc els dimecres a la tarda, durant 4 sessions d’una hora, per fomentar la seva emprenedoria. Així mateix, les dones també comptaran amb sessions de formació específiques, que tindran lloc els dijous del mes de maig.

La programació comença aquest dimecres 14 d’abril

Per altra banda, la programació també preveu dos cursos, un de manipulador d’aliments i un altre d’olivicultura.  De fet, el curs de manipulador d’aliments és el primer que es durà a terme i tindrà lloc aquest mateix dimecres 14 d’abril, de 9.30 a 12.30 h.

A més, seguint amb la línia engegada per ajudar a la població en la recerca de feina i millorar l’ocupabilitat, i d’acord amb les noves formes de buscar feina, s’ha programat un taller per preparar-se per dur a terme un entrevista en línia.

Finalment, a partir del setembre es preveu també un curs d’atenció sociosanitària a domicili a persones dependents i un altre de monitori de lleure infantil i juvenil.

Els cursos i tallers s’impartiran a través d’una plataforma de videoconferències, excepte un d’ells que és semipresencial. Tots els cursos i tallers són gratuïts i les inscripcions ja estan obertes.

Les persones interessades en els workshops o el taller poden apuntar-se enviant un correu electrònic a promocio@mont-roig.cat indicant el nom, DNI, telèfon i e-mail o bé trucant al 977 172527.

En el cas dels cursos cal inscriure’s a través de la seu electrònica o bé sol·licitant cita prèvia a les OMAC. Les places són limitades.

Comparteix aquest article