L’Ajuntament posa en marxa una vintena d’accions formatives gratuïtes

L’Ajuntament posa en marxa una vintena d’accions formatives gratuïtes

Imatge del catàleg formatiu 2018

La regidoria d’Impuls Econòmic de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha presentat la nova programació formativa per aquest 2018. En concret són una vintena de cursos i tallers pensats per millorar la capacitació i qualificació professional així com per afavorir la inserció laboral de les persones que es troben en situació d’atur.

Amb el lema “La llavor del coneixement, la collita de l’èxit”, l’objectiu és animar a la població a formar-se per poder millorar les seves oportunitats laborals.

En aquesta ocasió s’ha optat per oferir accions formatives transversals que permetin arribar al màxim nombre de negocis, necessitats i interessos formatius. En aquest sentit, la regidora d’Impuls Econòmic Yolanda Pérez ha destacat que “són cursos de poques hores amb un contingut i temari molt específic que fa que siguin molt profitosos”, aconseguint així arribar a aquelles persones que també es volen formar i tenen menys disponibilitat horària.

En concret s’ha posat especial èmfasi amb l’oferta d’idiomes, a través de cursos d’anglès i francès específics per negocis, de preparació del B1 de català i l’A2 de castellà, però també d’altres temàtiques com manipulador/a d’aliments, d’informàtica bàsica, d’aplicador de fitosanitaris o de mosso/a de magatzem. Destaca també el curs de Gestió administrativa i comercial, destinat a persones aturades majors de 45 anys, per tal de promoure la formació i l’ocupació d’aquest col·lectiu que presenta elevades taxes d’atur al municipi.
D’altra banda, cal remarcar que s’han ampliat el nombre de tallers dirigits a empresaris i emprenedors. Així, s’oferiran sessions formatives de dues hores de temàtiques diverses com per exemple, les polítiques de preus per incrementar les vendes, els certificats digitals i les licitacions públiques, el Facebook i la reputació en línia o la imatge i la promoció del punt de venda, entre d’altres.

Tots els cursos i tallers són gratuïts
Els cursos són gratuïts i tenen les places limitades a un màxim de 25 persones. Tot i això s’imposarà una fiança a les persones que s’inscriguin a qualsevol curs formatiu, per tal de garantir la seva assistència (excepte el curs de manipulador/a d’aliments). En finalitzar la formació, si s’ha assistit a un mínim del 80% de les hores del curs, l’usuari/a podrà sol·licitar el retorn de la fiança. D’altra banda, els tallers formatius també són gratuïts i estan exempts de fiança.

A més, els alumnes que ho desitgin podran fer ús, també de forma gratuïta, de l’autobús municipal per desplaçar-se entre Mont-roig i Miami Platja i assistir a les accions formatives, prèvia sol·licitud al departament d’Impuls Econòmic.

Les inscripcions, que ja estan obertes, es poden fer a través de la Seu electrònica, a les oficines de l’Espai o a través del registre d’entrada de les Oficines Municipals d’Atenció a la Ciutadania.

Consulta el catàleg formatiu:

Díptic Formació 2018

Comparteix aquest article