L’Ajuntament posposa la celebració de l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu

L’Ajuntament posposa la celebració de l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu

  • Davant la poca resposta d’inscripcions en la versió telemàtica anunciada i seguint recomanacions de Foment de les Tradicions Catalanes, els actes de relleu del pubillatge s’ajornen fins al març del 2021

Amb l’objectiu de mantenir vives les tradicions del municipi i tenint en compte l’actual crisi sanitària provocada per la Covid-19, l’Ajuntament de Mont-roig el Camp va proposar celebrar la festa de l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig del Camp 2020 de forma exclusivament telemàtica. Per aquest motiu es van publicar les bases del nou format del certamen i es va convidar als nois i noies, així com a les entitats, a participar d’aquesta nova forma de celebrar el pubillatge.

Aquesta setmana, però, l’Ajuntament ha rebut un comunicat de l’entitat Foment de les Tradicions Catalanes, encarregada de l’organització dels actes de pubillatge a tot Catalunya, en què es recomana als diversos consistoris “que tenien previstos actes de relleu del seu pubillatge compresos des del març del 2020 i fins al març del 2021, que se sumin en aquest “procés d’hivernació” de proclamació de nous candidats en el món del pubillatge”. De fet, l’entitat ja ha anunciat que l’elecció de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2020 es posposa al 2021; per tant, els actuals representants nacionals prorrogaran la seva vigència fins a la tardor del 2021.

Davant d’aquesta recomanació, i tenint en compte les poques inscripcions rebudes per participar en el certamen de forma telemàtica engegat fa uns dies, l’Ajuntament ha decidit posposar la celebració de l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig del Camp fins a l’any 2021. Així mateix ha demanat a l’actual Pubilla i Hereu, Maria Callau i Roger Badia, que continuïn en el càrrec, fins que es puguin fer els relleus i celebrar la festa com en edicions anteriors.

Pubilla i Hereu infantil

El certamen comptava cada any també amb una Pubilla i un Hereu infantil, proposats per l’escola Mare de Déu de la Roca. En aquesta edició, i tenint en compte que els nens i nenes que enguany fan cinquè l’any vinent, al canviar de curs, ja no podrien optar-hi, s’han fet igualment les votacions en aquest centre educatiu. Així, en el cas del pubillatge infantil sí que hi haurà relleu, de tal manera que la Noa Moreno Mestre, és la nova pubilla infantil i el Miquel Rodes Mart, el nou hereu infantil.

Comunicat de Foment de les Tradicions Catalanes

 

Comparteix aquest article