L’Ajuntament presenta el resultat de l’Estudi Integral del Nucli Antic de Mont-roig

L’Ajuntament presenta el resultat de l’Estudi Integral del Nucli Antic de Mont-roig

  • El Centre Cultural Església Vella es va omplir, aquest dilluns al vespre, de veïns i veïnes interessats en conèixer les diverses accions que es desenvoluparan els pròxims anys per transformar, potenciar i millorar aquest àmbit

Acte de presentació de l’EINA al Centre Cultural Església Vella

El Centre Cultural Església Vella va acollir, aquest dilluns 22 d’abril, una sessió informativa organitzada per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, amb l’objectiu de presentar els resultats de l’EINA (Estudi Integral del Nucli Antic). Aquest document detalla el conjunt d’accions planificades per als pròxims anys per millorar el Nucli Antic de Mont-roig, abordant qüestions rellevants en àrees com l’urbanisme, l’espai públic, la mobilitat, la promoció econòmica i la cultura.

L’acte, que va reunir una notable participació de veïns i veïnes, va ser presidit per l’alcalde Fran Morancho, acompanyat per l’equip d’arquitectes responsables de l’elaboració del document, Territoris XLM. Durant la presentació es van destacar les diferents actuacions proposades, algunes de les quals ja contemplades en el pressupost per al 2024.

Un dels projectes immediats és la reforma de la pavimentació i els serveis del carrer Agustí Sardà, que inclou la reordenació de la mobilitat i les zones d’aparcament amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat al nucli antic i fomentar l’activitat econòmica. Aquesta iniciativa representa només una de les moltes accions planificades per dinamitzar i revitalitzar aquesta àrea urbana clau de Mont-roig del Camp. Altres de les accions es desenvoluparan a més llarg termini per la transformació i envergadura que suposen, com per exemple, la dotació de nous espais públics i d’equipaments.

Durant el torn obert de preguntes, els assistents van expressar el seu interès en diversos temes, posant especial èmfasi en l’estat de la casa del Portal de la Canal, així com les possibles ajudes per a la rehabilitació de façanes, qüestions de velocitat i reordenació del trànsit o les oportunitats per a l’obertura de nous negocis en aquest espai.

La sessió va servir per mostrar el compromís de l’Ajuntament i l’interès del veïnat en la definició del futur del Nucli Antic de Mont-roig, evidenciant la importància de la col·laboració entre l’administració i la ciutadania per a la millora del medi urbà.

El document amb l’anàlisi i totes les accions proposades estarà disponible els pròxims dies.

Comparteix aquest article