L’Ajuntament reclama a l’Estat poder superar la limitació de despesa per poder fer front a les emergències provocades per la Covid-19

L’Ajuntament reclama a l’Estat poder superar la limitació de despesa per poder fer front a les emergències provocades per la Covid-19

El Ple també va aprovar la cessió definitiva a la Generalitat dels terrenys que acolliran el futur Institut Miami. 

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat per unanimitat, en la segona sessió celebrada telemàticament per l’estat d’alarma, una moció que reclama al govern de l’Estat flexibilitzar les restriccions imposades als ajuntaments arran de la crisi de 2008 i que limiten greument l’autonomia local a l’hora de decidir on destinen els seus recursos. La moció incideix en què l’aixecament de les restriccions donarien més marge a les administracions locals a l’hora de contrarestar els efectes de la crisi sanitària i econòmica provocades per la Covid-19.
La moció, presentada per tots els grups municipals, demana concretament fer efectiva l’eliminació de la regla de limitació de despesa per als ajuntaments que, com el de Mont-roig del Camp, presenten una situació de superàvit o equilibri pressupostari i un nivell d’endeutament inferior al 110% sobre els ingressos corrents. Al mateix temps, demana que durant els anys 2020 i 2021 se suspengui l’aplicació de tots els plans econòmic-financers vigents i s’eximeixi de noves mesures correctives derivades de l’incompliment dels objectius d’estabilitat pressupostària.

Cessió de terrenys a la Generalitat
El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig també va aprovar per unanimitat la cessió definitiva del solar de Miami Platja a la Generalitat on s’ha de construir el futur Institut Miami. Aquest és l’últim pas a nivell local per poder cedir els terrenys i ara serà el Departament d’Educació del Govern de la Generalitat qui ha de redactar el projecte i començar la seva construcció.

Prudència en la desescalada
Abans d’aixecar la sessió, l’alcalde Fran Morancho ha traslladat a la ciutadania un missatge de prudència a l’hora d’encarar el desconfinament i el relaxament de les restriccions per la situació d’emergència sanitària. En aquest sentit, va explicar que “hem de celebrar haver passat a la fase 1, però això no s’ha acabat. Hem d’anar a pas segur, seguint estrictament les mesures per evitar que tot el sacrifici fet fins ara no serveixi per res. Limitem les sortides, mantinguem les distàncies físiques i seguim les pautes d’higiene i prevenció. Només així podrem arribar al nostre objectiu que és salvar vides en primer terme, i en segon, iniciar una nova normalitat que ens permeti seguir endavant com a municipi”.

La sessió plenària sencera es pot consultar al canal youtube de l’Ajuntament.

Comparteix aquest article